Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

parrilla

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

parrila (eu)

parrilla (es)

Katxiña: parrilaren erritmora>
www.gastrofesta14

Katxiña: al ritmo de la parrilla
www.gastrofesta14


Berezitasunen artean ditugu kokotxak, aldarbatuak, saltsa berdean edo angulekin har ditzakegunak; angulak, denboraldian gauden heinean; eta merkatuak eskaintzen duen arrainetako edozein parrilan errea, hala nola, erreboila, zapoa edo bisigua.>
www.gastrofesta14

Entre las especialidades destacan las kokotxas, que las podemos tomar rebozadas, en salsa verde o con angulas; las propias angulas, que ahora nos encontramos en temporada; la merluza frita; los chipirones de anzuelo a la plancha o encebollados; y cualquiera de los pescados que nos ofrezca el mercado elaborados a la parrilla como el rodaballo, el rape o el besugo.
www.gastrofesta14



Arrainei dagokionez, aipatu beharrekoak ditugu: zapoa txakolinarekin edo parrilan egina edo plantxan orburu krema eta urdaiazpiko birutekin, legatza saltsan edo konfitatua patata-panadera eta pil-pilarekin; eta Pelayo eran prestaturiko txipiroi freskoak.>
www.gastrofesta14

En lo que a los pescados se refiere debemos destacar el rape al txakoli o hecho a la parrilla o a la plancha con crema de alcachofas y virutas de jamón, la merluza a la plancha o confitada sobre patatas panadera y pil-pil, y los chipirones frescos a lo Pelayo.
www.gastrofesta14


Planeta Parrillan izena emandako profesional guztiak jardunaldian zehar ospatuko den parrilako 2. kongresu nazionaleko epaimahaikide bihurtuko dira.>
www.hosteleriagipuzkoa.com

Todos los profesionales inscritos en Planeta Parrilla se convertirán en jurado del 2º concurso nacional de parrilla que se celebrará a lo largo de esa jornada.
www.hosteleriagipuzkoa.com

Ikusi adibide gehiago