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fermentación

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  •  s.f. (Biol.) hartzidura

    el vino se obtiene de la fermentación de las uvas: mahatsen hartziduraz lortzen da ardoa

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hartzidura (eu)

fermentación (es)

Irakin egin esan ohi dute sagardogile zaharrek lehen hartzidura hori aipatzerakoan.>
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Irakin egin dicen los viejos sidreros para designar esta primera fermentación.
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Fabrikazio-prozesua, laburbilduta, honako hau da: Mahatsa bildu eta garbitu ondoren zapaldu egiten da, eta iragazitako muztioa altzairu herdoilezinezko upel handietan sartzen da. Aurretik, upelok garbitu eta desinfektatu egiten dira. Bertan emango da lehen hartzidura.>
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Su proceso de fabricación, en grandes líneas es el siguiente: Una vez recogida y limpiada la uva se prensa y el mosto filtrado pasa a grandes cubas de acero inoxidable, que previamente se han limpiado y desinfectado, en donde se producirá la primera fermentación.
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Zorrotz kontrolatu behar izaten da tenperatura, 20º-25º bitartekoa izan behar du, hartzidura ez-normalak eta aldaketa ez-egokiak ekiditeko. Biltegian ezin izango dute mugimendurik egin, likidoari bibraziorik ez transmititzeko.>
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A tal propósito, el productor vigila que la temperatura oscile entre 20º y 25º para evitar fermentaciones anormales o alteraciones inadecuadas, y ningún movimiento será permitido dentro de los locales a riesgo de transmitir alterar vibraciones al líquido.
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1) Hartzidura alkoholikoa edo zaratatsua.>
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1) La llamada fermentación tumultuosa o alcohólica. Por un lado las levaduras transforman el azúcar de los mostos en alcohol etílico, CO2 y otros alcoholes y ácidos.
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Pausatzen uzten da (24 ordu gehienez), eta iragazi ondoren upeletara pasatzen da. Bertan hartzidura alkoholikoa emango da, eta ondorioz, zakarrak sortuko dira.>
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Se deja reposar (hasta 24 horas) y una vez clarificado se pasan a los toneles, en donde sufrirán la fermentación alcohólica, que es la que produce las impurezas.
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