Elhuyar Hiztegia

es > eu

pimienta

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

piperbeltz (eu)

pimienta (es)

Jenjibre eta kurkuma sustraiei piperbeltza botatzeak liseriketa erreztu eta hauen eragin antiinflamatorioa areagotzen du.>
usabalbuletina19

Espolvorear pimienta negra a la raíz de cúrcuma y de jengibre facilita su digestión y potencia los efectos de estas raíces antiinflamatorias.
usabalbuletina19


Piperbeltz xehetu berria bota diezaiokezu zure platerei.>
usabalbuletina19

Se puede añadir pimienta negra recién molida a los platos.
usabalbuletina19


Piperina du, ezaugarri antiinflamatorioak eta analgesikoak dituen konposatu fenolikoa. Laborategiko probetan “in vitro” baieztatu zuten piperbeltzaren estraktuak hantura adierazleen maila nabarmenki jaisten zuela (interleukina 6, prostagladina E2 eta metaloproteinaren matrizea).>
usabalbuletina19

Contiene piperina, un componente fenólico con propiedades antiinflamatorias y analgésicas en artritis, demostradas "in vitro" en pruebas de laboratorio, donde el extracto de pimienta negra disminuyó significativamente los niveles de marcadores de inflamación (interleukina 6, prostaglandina E2 y matriz de metaloproteinasa)
usabalbuletina19


Piperbeltza>
usabalbuletina19

Pimienta negra
usabalbuletina19


Herrialde, lurralde eta eskualde bakoitzean gazta mota ezaugarri bat egiten da, tokian tokikoa, esne motaren (behia, ardia, ahuntza, astemea, bufaloa, oreina, ganbelua, jaka, llama,...), ontzeko moduaren (freskoa, ondua, erdiondua, hartzitua,...) eta gehigarrien (onddoak, piperbeltza, baratxuria,...) arabera, besteak beste. Egile batzuen ustez, 2.000 gazta mota inguru egiten dira munduan.8>
www.euskonews.com

Cada país, cada región, incluso cada comarca elabora un tipo de queso dispar, con características peculiares en función del tipo de leche (vaca, oveja, cabra, burra, búfala, reno, camella, yak, llama...), la curación (fresco, curado, semi-curado, fermentado...) o los aditamentos (hongos, pimienta, ajos...), entre otras muchas variables. No obstante, algunos autores se atreven a cifrar en torno a 2.000 las variedades de quesos que se fabrican en el mundo.8
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago