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bombón

Partekatu sareetan:

  • 1  s.m. bonboi (herr.) (Heg.); (txokolatezko) gozoki (Heg.)

    ha ido a la pastelería a por un paquete de bombones: gozo-dendara joan da bonboi-pakete baten bila

  • 2  s.m. (col.) [persona atractiva] puska, katxarro; [femenino] poxpolin

    tu amiga es un bombón: zure laguna poxpolina da

    ¡vaya bombón de tío!: hori mutil-katxarroa!

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

bonboi (eu)

bombón (es)

Ardo-bonboia.>
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Bombón de vino.
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Izan ere, estalki dotoreak ez du esan nahi barruko bonboia ona denik.>
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Porque a veces un bonito celofán por fuera no quiere decir que por dentro el bombón esté bueno.
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Ya sabes cómo son estas cosas” esan zidan, barrez, (Elenak ere barrez), eta beste behin mutiko bati, korrika ateratzen zena, ipurdia bonboi bat izango balitz bezala egin nion eta gauza bera; deia jaso nuen hori aldatzeko, “es que puede parecer que...”. Kasu horretan ezezkoa eman nuen, zeren gehiegitxo iruditu zitzaidan aldaketa egitea horregatik.>
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Me dijeron “ya sabes cómo son estas cosas” sonriendo (Elena también ríe). En otra ocasión, a un chico que salía corriendo le dibujé el culo con forma de bombón y me ocurrió lo mismo, me llamaron y me dijeron que lo cambiara porque “es que puede parecer que...”. En este caso les dije que no, porque me parecía exagerado cambiar el dibujo por eso.
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Jesús Sánchez: Betizu isatsa patata azal eta foie bonboiarekin / Más de Leda 2012k lagunduta>
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Jesús Sánchez: Rabo de Novilla en costra de patata, bombón de foie / Acompañado por Más de Leda 2012
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Hau da gaur egun Gaztelumendi Antxonen esperientzia ahaztezin bat bizitzera eramango gaituen dastatze menua: foie bonboia; arroz paperezko bocabitsa nori alga, bieiraren koralaren moussea eta bereberetxoekin; txerri hanka, belarri eta aurpegi carpaccioa vieira, sesamo olio eta zitrikoen kabiarrarekin; otarrainxkak hezur-muin saltsan euren hezurrean; egoste-poltsan aurkeztutako legatza Daisi saltsan, alga, ganba kurruskaria, oliba olio esferifikazio eta Kasobusiarekin; txerri kokospea tenperatura baxuan egina zigala eta bere zukuarekin; eta amaitzeko jogur, lulo edo zitriko izozkia, egunaren arabera, bakarrik edo krema edo torradaz lagundua.>
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Este es el menú degustación con el que nos deleitan hoy en día en el Gaztelumendi Antxon: bombón de foie; el bocabits de papel de arroz con alga nori, mousse de coral de vieira y berberechos; el carpaccio de manitas, oreja y careta de cerdo con vieira, aceite de sésamo y caviar de cítricos; los langostinos con salsa de tuétano en su hueso; la merluza presentada en una bolsa de cocción con caldo Daisi con algas, crujiente de gambas, escerificaciones de aceite de oliva y Kasobusi; la papada de cerdo a baja temperatura con cigala y su jugo; y para terminar un helado de yogur, lulo o cítricos a veces solo o a veces acompañado de alguna crema o de torrija.
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gozoki (eu)

bombón (es)

Gastronomia / Gozoki-dendak Bombones Torres PAMPLONA>
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Productos agroalimentarios / Dulces y reposterías Bombones Torres PAMPLONA
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Gastronomia / Gozoki-dendak Bombones Torres ESTELLA-LIZARRA>
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Productos agroalimentarios / Dulces y reposterías Bombones Torres ESTELLA-LIZARRA
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Halaber, ehun urtetik gorako tradizioa duen Gasteizko gozotegi honetan izango ditugun berezitasun ugarien artean, honako hauek azpimarra ditzakegu: euskal pastela, "Vid&Vinci" delakoa (txokolate eta ardo zaporezko boteila itxuradun bonboi ederra), "Erdi Aroko almendra" ( hiriko alde zaharraren itxura duen gozokia) eta "txapela" deituriko gozoak, besteak beste.>
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Entre las numerosas especialidades que encontraremos en esta confitería de tradición centenaria de la capital alavesa destacan el pastel vasco, el "Vid&Vinci", un sabroso bombón con forma de botella que mezcla el dulzor del chocolate y la intensidad del vino, así como la "Almendra medieval" (dulce que toma la forma del propio casco medieval de la ciudad) o unos deliciosos dulces llamados "txapelas".
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Bestalde, izen handiko gozotegi gasteiztar honek mota guztietako pastelak, tartak, bonboiak eta etxeko berezitasunak (trufak, trutxitoak, "txapelak" deituriko gozokiak, etab.) egiten ditu, errezeta tradizionalei jarraituz.>
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Además, esta pastelería de gran renombre en Vitoria-Gasteiz elabora todo tipo de pasteles, tartas, bombones y especialidades propias de la casa (trufas, truchitos, "txapelas", etc) con gran esmero, siguiendo recetas artesanas y tradicionales.
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Ibilbidea postre gozo batekin amaituko dugu. Izan ere, Arabako Gozogile eta Pastelgileen Elkarteko kideek ongi merezitako fama dute, egiten duten gozoki oro klasiko bihurtzen baitute; horren adibide dira San Prudentzio postrea, Andre Maria Zuriaren pastela eta ýneskitak eta baskitoaký bonboi ezagunak.>
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Terminaremos con un buen postre, y para ello, nada mejor que los deliciosos dulces elaborados por el gremio de Confiteros y Pasteleros de Álava, que convierte sus creaciones en clásicos; el postre de San Prudencio, el pastel de la Virgen Blanca y los famosos surtidos de bombones nesquitas y vasquitos son buena muestra de ello.
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