Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

comensal

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

mahaikide (eu)

comensal (es)

Zentro teknologikoko teknikariak, Eneko Atxa sukaldariarekin lankidetzan, labore guztiak hautatzeaz eta ikuskatzeaz arduratzen dira, mahaikideek produktu osasungarriz eta zapore bikainez disfrutatu ahal izan dezaten.>
www.bilbaointernational20

Los técnicos del centro tecnológico, en colaboración con el cocinero Eneko Atxa y su equipo, se encargan de seleccionar y supervisar todos los cultivos, con el fin de que los comensales puedan disfrutar de productos saludables y excelentes para el paladar.
www.bilbaointernational20


Gainera, balio-aniztasunak biltzarrak eta ekitaldiak aldi berean izatea ahalbidetuko du, 1.500 mahaikidetik gorako oturuntza handiez gain.>
www.bilbaointernational20

Su polivalencia, además, permite que se celebren al mismo tiempo congresos y eventos paralelos, además de banquetes de gran formato de hasta 1.500 comensales.
www.bilbaointernational20


Etxanobeko sukaldaritzaren oinarria produktua da, teknika produktuaren zerbitzura dago, eta mahaikideen gozamenaren zerbitzura ere bai.>
www.bilbaointernational20

La cocina del Etxanobe se basa en el producto, la técnica está al servicio del producto y del disfrute palatial del comensal.
www.bilbaointernational20


Edari honek badu beste arazo handi bat, platerean nabarmen agertzen dena: airea ukitzean berehala oxidatzen denez, likido dagoela gorritu egiten da eta, tenperatura altxatzean, belztu: bakailaoari bere baratxuriekin saltsa loditu eta zuritu ondoren txikierdi bat sagardo eransten badiozu, kromatismoarenak egin du: lokatz koloreko salda higuingarria irudituko zaio mahaikideren bati. Horregatik ez dugu (ez dut) ezagutzen sagardodun jaki tradizionalik.>
www.euskonews.com

Pero es que esta bebida tiene, además, otro gran inconveniente, que en el plato se puede observar a la perfección: como consecuencia de su instantánea oxidación al entrar en contacto con el aire, la sidra se vuelve de color rojo, y, al aumentar la temperatura, incluso negro. De modo que si a la blanquecina gruesa salsa del bacalao le añadimos medio vaso de sidra, adiós al cromatismo: es muy probable que algún comensal se imagine que tiene ante sí una repugnante salsa del color del barro.
www.euskonews.com


Aitak labanaz gurutzearen zeinua egin ohi zuen ogi biribilaren gainean, eta, ogiari musu eman ondoren, zati bana ebakitzen zuen mahaikide bakoitzarentzat.>
www.euskonews.com

El padre hacía el signo de la cruz sobre la hogaza con un cuchillo, y tras besarla iba cortando un trozo para cada comensal.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa