Azken urteetako ikerketei esker, karbohidrato bakoitzak metabolismoan duen eragina jakin ahal izan da; hortaz, karbohidrato sinpleak edo azukreak, besteak beste, glukosa, fruktosa, laktosa edo galaktosa, ariketa fisikoa egiten ari garenean berehalako energia lortzeko hartzen dira, eta karbohidrato konplexuak, fekula edo almidoi izenaz ezagutzen direnak eta glukosaren edo antzeko azukre sinpleen hainbat unitatez osatuta daudenak, energia-ekarpen motela ematen digute, baina iraunkorragoa eta konstanteagoa izaten da.>
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Las investigaciones de los últimos años han ido afinando con su papel en el metabolismo para cada diferente tipo de hidratos de carbono, desde los simples o azúcares como la glucosa, fructosa, lactosa o galactosa que se toman para obtener energía inmediata durante el ejercicio, a los hidratos de carbono complejos conocidos como féculas o almidones que están formados pora varias unidades de azúcares sencillos como la glucosa y nos permiten un aporte de energía lentopero más duradero y constante.
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