Gaur erlezain-familia bati buruz hitz egingo dugu, baina atal honetan izan ditugu inoiz gozoarekin zerikusia duten artisauak: Hernaniko Adarraga familia (EUSKONEWS 311. zk.), hostopilak egiten trebea; Sarako Bixente Marichular, “gateau basque” egiten trebea (EUSKONEWS 337. zk.); Gorrotxategi familia, Tolosako “gozogileak” (EUSKONEWS 361. zk.); Javier Aramendia, Errenteriako pastelgilea (EUSKONEWS 415. zk.) eta Koldo Salinas, Irungo txokolategilea (EUSKONEWS 435. zk.).>
www.euskonews.com
Dado que hoy traemos hasta aquí a una familia de apicultores, diremos que ya en otras ocasiones hemos dedicado esta sección a artesanos relacionados con el dulce. Así lo hicimos con: la Familia Adarraga de Hernani (EUSKONEWS n.º 311), especializada en tartas de hojaldre; Bixente Marichular, de Sara, especialista en “gateau basque” (EUSKONEWS n.º 337); Familia Gorrotxategi, “confiteros” de Tolosa (EUSKONEWS n.º 361); Javier Aramendia, pastelero de Errenteria (EUSKONEWS n.º 415) y Koldo Salinas, maestro chocolatero de Irun (EUSKONEWS n.º 435).
www.euskonews.com