Elhuyar Hiztegia

es > eu

ajo

Partekatu sareetan:


  • ajo y agua
  • estar en el ajo

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

baratxuri (eu)

ajo (es)

Afariaren menua ondokoa izango da: Baratxuri zopa, Txuleta, Tarta eta Kafea, eta Patxarana.>
www.euskalkultura.com

La cena dará comienzo a las 21:30, y el menú consistirá en sopa de ajo, txuletón, tarta helada, café y copa de patxarán.
www.euskalkultura.com


Ia eginik dagoenean, gatza eta koilarakada bat azukre jarri, eta, azkenik, urik gabe eta idor dagoen bakailaoa jarri olioa eta lau baratxuri ale dituen zartagin batean. Baratxuriak gorritzen direnean, piperrak dauden kazolara bota behar da dena.>
turismodenavarra27

Cuando esté casi hecho, se le ańade la sal y una cucharada de azúcar y finalmente se pasa por todo el bacalao ya exprimido y seco por una sartén con aceite y cuatro dientes de ajo y cuando se van a dorar éstos se echa todo a la cazuela donde están los pimientos.
turismodenavarra27


Baratxurien eta tipulen familiak substantzia sufredun ugari ditu, eta gai horiek lagundu egiten dute kolesterol eta triglizerido mailei eusten, mukiak errazago jariatzen, zelulen hantura murrizten, zirkulazio eta zain-itzulera arazoak hobetzen (barizeak, adibidez) eta organismo infekziosoak aldentzen.>
usabalbuletina19

La familia del ajo y cebolla es rica en sustancias azufradas que te ayudan a mantener los niveles de colesterol y triglicéridos, fluidifican las mucosidades, reducen la inflamación celular, mejoran los problemas de circulación y retorno venoso como las varices y mantienen lejos los organimos infecciosos.
usabalbuletina19


Hestebete gordin-ondua da, eta hauexek ditu osagai: urdai haragia, behi haragia urdaia, azukreekin, baratxuriarekin, gatzarekin (mikrobio-kutsaduraren aurka kontserbatzaile gisa jokatzen baitu) eta piperrautsarekin (herdoiltzea mugatzen baitu, kontserbazioa luzatuz) prestatua.>
turismodenavarra27

Se trata de un embutido crudo-curado, cuyos ingredientes son un picado de carne de cerdo, vacuno y tocino que se condimentada con azתcares, ajo, sal -que actתa como conservante al evitar la contaminaciףn microbiana- y pimentףn - que limita la oxidaciףn prolongando su conservaciףn -.
turismodenavarra27


Plater arina izan daiteke, baita plater bakar aparta ere, eta hauxe da ohiko prestaketa: oliba-olioarekin, baratxuriarekin eta urdaiazpikoarekin batera.>
turismodenavarra27

Puede constituir un plato ligero, así como un completo plato único, siendo la forma más habitual de preparación con aceite de oliva, ajo y jamón. Ver plato típico con este producto
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa