Elhuyar Hiztegia

es > eu

azúcar

Partekatu sareetan:

  •  s. azukre

    terrón de azúcar: azukre-kozkorra

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

azukre (eu)

azúcar (es)

Gozoaren oinarria hostorea da, sagardo ukitua duen sagar-gozokia darama barnean, eta gainean azukrea eta intxaur erdi izanik.>
www.ermua.es

Pispilu’ es un dulce realizado con masa de hojaldre, que lleva dulce de manzana a la sidra y está coronado con azúcar y media nuez.
www.ermua.es


Gozoaren oinarria hostorea da, sagardo ukitua duen sagar-gozokia darama barnean, eta gainean azukrea eta intxaur erdi izanik.>
www.ermua.es

Es un dulce realizado con masa de hojaldre, que lleva dulce de manzana a la sidra y está coronado con azúcar y media nuez.
www.ermua.es


Antolatzaileek olioa, arroza, pastak, lekaleak, azukrea, hegaluzea eta sardinak oliotan, konpresak emakume eta edadetuentzat, eta abar…Produktuok egunero biltzen dira, lehenago Bolintxo okindegiaren zen Erdikokaleko lokalean.>
www.ermua.es

Solicitan aportaciones en especie de productos como aceite, arroz, pasta, legumbres, azúcar, atún y sardinas en conserva, así como compresas para las mujeres y para las personas mayores, entre otros productos de higiene personal.
www.ermua.es


Proteina eta azukreaz gain, olio ugari (%50 edo 60) du.>
www.ermua.es

Tiene un alto contenido en aceite el 50 ó 60 %, además de proteínas y azúcar.
www.ermua.es


Laurogeigarren hamarkadaren hasietarik hona gure udalerrian birmoldatutako kale eta espaloi bakoitzean, urbanizazio berri bakoitzean, udalerrian zabaldutako gune bakoitzean arbolak izan dira bizitasunaren seinale; batzuetan bertakoak eta urkia, haritza edo pagoa bezain ezagunak; eta beste batzuetan, exotikoagoak, gingkoa, lilkindanbarra edota o astigar-azukrea bezalakoak.>
www.ermua.es

Desde principios de los ochenta cada remodelación de calles y aceras, cada nueva urbanización, cada espacio libre abierto en nuestro municipio, ha contado con la presencia de árboles, como elementos vivos e imprescindibles, una veces autóctonos y conocidos como el abedul, el roble o el haya, otros más exóticos como el gingko, el liquidambar o el arce del azúcar.
www.ermua.es

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

azukre (eu)

azúcar (es)

Gozoaren oinarria hostorea da, sagardo ukitua duen sagar-gozokia darama barnean, eta gainean azukrea eta intxaur erdi izanik.>
www.ermua.es

Pispilu’ es un dulce realizado con masa de hojaldre, que lleva dulce de manzana a la sidra y está coronado con azúcar y media nuez.
www.ermua.es


Gozoaren oinarria hostorea da, sagardo ukitua duen sagar-gozokia darama barnean, eta gainean azukrea eta intxaur erdi izanik.>
www.ermua.es

Es un dulce realizado con masa de hojaldre, que lleva dulce de manzana a la sidra y está coronado con azúcar y media nuez.
www.ermua.es


Antolatzaileek olioa, arroza, pastak, lekaleak, azukrea, hegaluzea eta sardinak oliotan, konpresak emakume eta edadetuentzat, eta abar…Produktuok egunero biltzen dira, lehenago Bolintxo okindegiaren zen Erdikokaleko lokalean.>
www.ermua.es

Solicitan aportaciones en especie de productos como aceite, arroz, pasta, legumbres, azúcar, atún y sardinas en conserva, así como compresas para las mujeres y para las personas mayores, entre otros productos de higiene personal.
www.ermua.es


Proteina eta azukreaz gain, olio ugari (%50 edo 60) du.>
www.ermua.es

Tiene un alto contenido en aceite el 50 ó 60 %, además de proteínas y azúcar.
www.ermua.es


Laurogeigarren hamarkadaren hasietarik hona gure udalerrian birmoldatutako kale eta espaloi bakoitzean, urbanizazio berri bakoitzean, udalerrian zabaldutako gune bakoitzean arbolak izan dira bizitasunaren seinale; batzuetan bertakoak eta urkia, haritza edo pagoa bezain ezagunak; eta beste batzuetan, exotikoagoak, gingkoa, lilkindanbarra edota o astigar-azukrea bezalakoak.>
www.ermua.es

Desde principios de los ochenta cada remodelación de calles y aceras, cada nueva urbanización, cada espacio libre abierto en nuestro municipio, ha contado con la presencia de árboles, como elementos vivos e imprescindibles, una veces autóctonos y conocidos como el abedul, el roble o el haya, otros más exóticos como el gingko, el liquidambar o el arce del azúcar.
www.ermua.es

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa