Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

1 garnacha

Partekatu sareetan:

  •  s.f. (epaile-)jantzi


2 garnacha

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

garnatxa (eu)

garnacha (es)

Errioxako jatorri-deitura kalifikatuaren ezinbesteko partaide izanik, erakundearen Kontseilu Arautzaileak babestutako mahatsak erabiltzen dira: ardo beltzetan Tempranillo, Garnatxa beltza, Mazuelo, Graziano eta Maturana beltza, eta ardo zurietan, berriz, Viura, Garnatxa zuria eta Malvasía.>
www.euskonews.com

Formando parte vital de la D.O.Ca. Rioja, se utiliza la amparada por su Consejo Regulador; en tintas Tempranillo, Garnacha Tinta, Mazuelo, Graciano y Maturana Tinta.
www.euskonews.com


Mahastien % 85ean tempranillo motako mahatsa dago, viura % 10ean, grazianoa % 2an, mazueloa % 2an eta garnatxa gainerako % 1ean.>
www.turismoa.euskadi.net

El 85% de sus viñedos está constituido por uva de la variedad tempranillo, un 10% por viura, un 2% por graciano, un 2% por mazuelo y el 1% restante por garnacha.
www.turismoa.euskadi.net


Izan ere, bertako klimari, geografiari eta lurzoruari esker, ardoa egiteko erabiltzen diren "tenpranilo", "graziano", "garnatxa" eta beste mahats mota batzuk oso ongi hazten dira.>
www.turismoa.euskadi.net

Y es que, la situación geográfica, la climatología y el tipo de suelo de esta tierra hacen que sea perfecta para cultivar los tipos de uva con los que se elabora "la bebida de los dioses": el tempranillo, el graciano, la garnacha...
www.turismoa.euskadi.net


50 hektareako mahastiak ditu Mañuetan, Eltziegon eta Guardian: uztaren % 90 Tempranillo motako mahatsari dagokio, % 5 Viurari eta gainerako % 4 Garnatxari.>
www.turismoa.euskadi.net

El 90% corresponde a la uva de la variedad Tempranillo, el 6% a Viura y el 4% restante a Garnacha.
www.turismoa.euskadi.net


Azalera horren % 90 Tempranillo mahatsari dagokio, gainerakoa, berriz, Garnatxa eta Cavernet Sauvignon motako mahats kopuru txiki bati.>
www.turismoa.euskadi.net

El 90% de su extensión corresponde a la uva de la variedad Tempranillo (90%), mientras que el resto se completa a partes iguales con las variedades Garnacha y una cantidad experimental de Cavernet Sauvignon.
www.turismoa.euskadi.net

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa