Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

grumo

Partekatu sareetan:

  •  s.m. pikor; pinporta

    no me gusta que la besamel tenga grumos: ez zait gustatzen bexamelak pikorrik izatea

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

pikor (eu)

grumo (es)

Maida" edo "ora-mahaia" izenekoan (mahai normal baten gainean ere egin daiteke) arto irin pila handi bat jarri. Irinak ehotu berria egon behar du, pikorrik ez ateratzeko.>
www.euskonews.com

Se coloca en la artesa, "maida" o "ora-mahaia" (se puede hacer encima de una mesa normal) un montón de harina de maíz, que es necesario esté recién molida para que no le salgan grumos.
www.euskonews.com


Nire aldetik, berriz, produktuen kalitatea oso garrantzitsua dela uste dut; batez ere, irina irin-lore freskoa izan behar du, pikorrik ez izateko.>
www.euskonews.com

Añadiré por mi parte que es muy importante la calidad de los productos, sobre todo que la harina sea “harina flor”, fresca, al objeto que no se formen grumos.
www.euskonews.com


Birak eman ahala, orea mozten joaten da, eta pikorrak sortzen zaizkio -arroz edo arte ale baten neurrikoak, kontuan izanik zenbat eta modu finagoan moztu, orduan eta hezetasun gutxiago izango duela gaztak-. Gero, lira utzi eta pala batekin nahasten dute, minutu batzuez. Guztira hogei bat minutu ematen dituzte mozten eta nahasten.>
www.euskonews.com

Al girar se va cortando la masa, que formará grumos (del tamaño de un grano de arroz y uno de maíz, sabiendo que cuanto más fino sea el corte menor grado de humedad tendrá el queso resultante). Luego se sustituye la lira por una pala de remover durante unos minutos. En total, en cortar y remover empleamos unos 20 minutos.
www.euskonews.com


Morokila prestatzeko ura eta gatz pittin bat jartzen zituzten lapikoan, su gainean, eta esku batekin irina botatzen zuten poliki-poliki, bestearekin etengabe masa eragiten zuten bitartean, pikorrik ez sortzeko.>
www.euskonews.com

Para prepararla se ponía un recipiente con agua y un poco sal al fuego y se iba añadiendo la harina poco a poco con una mano mientras con la otra se batía para evitar se formaran grumos.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa