Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

pescado

Partekatu sareetan:

  •  s.m. arrain

    ayer comí pescado: atzo arraina jan nuen

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

arrain (eu)

pescado (es)

Handik oso gertu, txingarretan erretzen daudela, arrainek eta okelek zabaltzen duten usain gozoa sumatuko dugu.>
www.eudel3

Muy cerca, nos veremos invadidos por el aroma de los pescados y la carne que se cocinan en las parrillas instaladas en plena calle, en las inmediaciones del puerto.
www.eudel3


Merezi du txingarretan erretako arrain freskoa jatea eta txakolin gozoa, jatorriko izendapena duen ardo zuria, dastatzea.>
www.eudel3

Merece la pena degustar el pescado fresco que se cocina a la brasa en sus calles, acompañado de un buen txakoli, el vino blanco propio del lugar con denominación de origen.
www.eudel3


Bi hondartzarekin batera, portuak oso erakargarri bihurtzen du Zierbena; izan ere, inguruotako jatetxe eta erretegietan txingarretan erretzen dituzten arrainen usain gozoak hartuko du bisitaria.>
www.eudel3

Junto con las dos playas de la localidad, constituye el principal atractivo de la villa costera. Así, el visitante se verá invadido por el aroma de los pescados cocinados a la brasa en los asadores y restaurantes que hay en el puerto.
www.eudel3


Horrez gainera, ezin dugu ahaztu Berdel Eguna ospetsua. Apirileko lehenengo larunbatean antolatzen dute eta bertan, arrain urdin hori makina bat modutara prestatuta dastatzeko aukera izaten da.>
www.eudel3

Tampoco podemos olvidar el tradicional Berdel Eguna, una fiesta que se celebra cada primer sábado de abril y que tiene como objetivo promocionar el verdel y las distintas formas de preparar este sabroso pescado azul.
www.eudel3


Pasaia, betidanik egon da itsasoari lotura eta hala, Donibaneko jatetxeetan arrain bikaina jateko aukera paregabea izango dugu. Ez hori bakarrik, antzina ontzigintzan erabiltzen zituzten teknikak ezagutu ditzakegu Ontziolan, Ontzi Tradizionalen Eraikuntza eta Ikerketa Zentroan.>
www.eudel3

Ligada al mar desde tiempo inmemorable, merece la pena degustar un buen plato de pescado en cualquiera de sus restaurantes o conocer las primitivas técnicas para construir barcos en Otziola, el Centro de Investigación y Construcción de Embarcaciones Tradicionales.
www.eudel3

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa