Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

sobremesa

Partekatu sareetan:

  •  s.f. bazkalondo; afalondo

    nos dijeron que en la sobremesa habría baile: bazkalondoan dantza izango zela esan ziguten

  • de sobremesa

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

bazkalondo (eu)

sobremesa (es)

Jendea bazkalondoan herriko frontoian.>
www.3digitala.com

Un grupo de gente de sobremesa en el frontón del pueblo.
www.3digitala.com


Gehienak, bazkalondoko tertulian daude.>
www.3digitala.com

La mayoría están de sobremesa.
www.3digitala.com


Gaur larunbata, urtarrilaren 16an, 14:30etan, Euskal Etxearen baitango Euskal Txokoan, Txokoaren urteurrena ospatzeko bazkari herrikoi barazkijalea, gehi bazkalondo girotua.>
www.euskalkultura.com

Hoy sábado, 16 de enero, a las 1º4:30 horas, en el Txoko de Euskal Etxea, celebración del aniversario del Txoko mediante una comida popular vegetariana seguida de una sobremesa amenizada.
www.euskalkultura.com


Bazkalondoan, bazkideek, ohi bezala, talde argazkia atera zuten eta bi laguneri omenaldia egin zieten: batetik, diploma berezia eman zioten elkarteko ohorezko bigarren bazkideari, Julian Bienvenido bilbotarra berau, bere sostengu etengabearengatik; eta, bestetik, "lehoi-bihotza" saria eman zioten Antuanet Mayarí kubatarrari, taldearen ekimenetan izan duen parte-hartze aktiboa eskertuz.>
www.euskalkultura.com

La sobremesa fue momento oportuno para la ya tradicional foto oficial del encuentro, que se alargó hasta bien entrada la tarde. En esta ocasión, la Peña del Athletic de Cuba quiso, además, destacar con un diploma especial de reconocimiento, por su sostenido apoyo, al socio honorario número 2, el bilbaino Julián Bienvenido, y se le otorgó el premio “Corazón de Leona” a la socia cubana Antuanet Mayarí, por su activa participación en todas las actividades de la Peña.
www.euskalkultura.com


Horregatik, gazta jaten zuten beti bazkaltzen hasi aurretik eta bukatu eta gero, eta bazkalondoan, gainera, fruitu lehor eta guzti.>
www.euskonews.com

Por ello, se tomaba al principio de la comida y en la sobremesa de nuevo se comía queso junto con frutos secos, todo bien regado con vino.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa