Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es eu > en

disolbagarritasun

Partekatu sareetan:

disolbagarritasun *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...disolbagarritasun ...ydro ura eta phobos fobia) . Lipidoek uretan duten disolbagarritasun murritza haien egituran C-H eta C-C lotura ugariz osatuta d...

ZTH


...n da. Horixe da hain zuzen ere molekularen disolbagarritasunaren arrazoia. Zuntz-proteinak egituretan azaltzen dira, eta har...

ZTH


...gainsaturatu baten aurrean gaudela esan ohi da. Disolbagarritasuna tenperaturarekin aldatzen da, eta kasu gehienetan,...


..., non karbono-eduki maximoa austenitari zegokion disolbagarritasuna , hau da, % 2,1, baitzen. Hala ere, gaur egun, altzairu mode...

ZTH


... kasu gehienetan, tenperatura igotakoan, disolbagarritasuna ere handitzen da. Tenperaturak disolbagarritasunean daukan ...


... dagoenean; hau da, anioi hauen kontzentrazioa disolbagarritasuna baina handiagoa denean, anioi hauek beste ...


..., likatsua den proteina (albumina) horrek, disolbagarritasuna galtzen du eta proteinak egoera batetik beste...


...en arteko erreakzio kimikoa gertatzen denean, disolbagarritasuna handia izaten da; baina disolbatzailea berrerabili nahi bad...

ZTH


PREZIPITAZIOA, DISOLBAGARRITASUNA ,KATIOIEN EZAGUMENDUA Helburua Aurreko praktikak kuantitatib...


...ulari. Hori dela eta, kolesterol askeak oso disolbagarritasun txikia du uretan (10 -8 M); disolbatzaile apolarretan, aldi...

ZTH

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

disolbagarritasun (eu)

solubilidad (es)

Disolbagarritasuna: erradikalek, ionizatzean, lotura ez-kobalenteak ezartzen dituzte ur-molekulekin, eta ur-molekulen geruza batek inguratzen ditu beste proteina batzuekin elkartu daitezela eragotziz, horrek jalkitzea eragingo lukeelarik.>
www.hiru.com

Solubilidad: los radicales, al ionizarse, establecen enlaces no covalentes con las moléculas de agua y se rodean de una capa de moléculas de agua que impide que se pueda unir a otras proteínas, lo que provocaría su precipitación.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa