Dastaketaren atariko gisa, Bizkaiko Txakolina jatorri-deituraren ikus-entzunezko aurkezpena egingo da. Txakolina horrelako ardo berezi bihurtzen duten alderdiak azpimarratuko dira, besteak beste bere ekoizpena, lantzeko erabiltzen diren mahats-barietateak, klimatologia, lurzoruen ezaugarriak… Eta, horren osagarri, dastaketetara joaten direnek informazio zabalagoa izango dute dastaketen hasieran emango zaien dokumentu batean.>
www.bilbaointernational20
Como prólogo a la cata, se realizará una presentación audiovisual de la Denominación de Origen Bizkaiko Txakolina, incidiendo en aquellos aspectos que hacen del txakoli un vino tan singular, como su producción, las variedades de uva que se utilizan para su elaboración, la climatología, las características de los suelos… Y, de forma complementaria, los asistentes a las catas dispondrán de más información en un documento impreso que les será entregado al inicio de las catas.
www.bilbaointernational20