*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena
apardun (eu)
espumoso (es)
Beste batzuen esanetan, berriz, Raventós familiak eraman zuen Sant Sadurní de Noyara ardo apardunok egiteko Champagneko prozedura.> www.euskonews.com
Otros dicen que fue la familia Raventós, quien introdujo en San Sadurní de Noya, el proceso para la fabricación de de estos vinos espumosos, con el procedimiento de Champagne. www.euskonews.com
Bigarren hartzidura amaitzen denean ardoa aparduna izaten da eta botilak mugitu egin behar dira.> www.euskonews.com
Una vez terminada la segunda fermentación y que el vino ya es espumoso se inicia el “removido” de las botellas. www.euskonews.com
Ardo apardun” botila Gabonetako saskietako ikurretako bat da, eta orokorrean baita Gabon-jaietakoa ere.> www.euskonews.com
La botella de “vino espumoso” es uno de los símbolos de la cesta de navidad, o incluso de la propia navidad. www.euskonews.com