Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

borraja

Partekatu sareetan:

  •  iz. (Bot.) borraja (Borago officinalis)

borraja *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...borraja apioa, borraja , letxuga, zainzuriak, baratxuria eta tipula.


... ere egon dira antzeko ideiak (ikus 2.552. aleko Borraja Komandoaren artikulua), ez ordea, oraindik, udalek babestua...


... Milan-1593, Milan). Tagetak, tulipak, lirioak, borraja loreak, marrubi loreak, nartzisoak, jasminak, arrosak, asen...


...t errezeta honetan. Gainera, kardoaren ordez borraja ere erabil daiteke. ------...


Hosto eta zurtoin lakarra dauzka borrajak . Egosita jan izan da arantza txiki ...


Saskia betetzeari ekin diogu; plantaina, malba, borraja eta osinak sartu ditugu barruan. Lursail txiki batera joan ...


...xuga, eskarola, txikoria, zerba, espinakak, brokolia, borraja , orburua, berroa...) ona eta lagungarria da organismoak tox...


..., aza gorria...), baba fresko berria, berroak, borraja , kardua, orburua, txikoria; endibia eta eskarola entsalada ...


...(burbuilak dituen edari bat), irina eta osin edo borraja hostoa.


...omen zuen ikasitako apurra. Ama Elgoibarko Borrajen baserrikoa zuen Asensiok. Aita Perlan bertan ...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

borraja (eu)

borraja (es)

Bertako produktuak Borraja>
turismodenavarra27

Productos típicos Borraja
turismodenavarra27


Borraja patatekin>
turismodenavarra27

Borraja con patata
turismodenavarra27


n dituzte. Jaki autoktono horiek Nafarroako iparraldean zein hegoaldean jan daitezkeen plater tipiko askoren protagonista dira, adibidez, menestra tradizionala, kardua arbendol eta pernilarekin, orburuak txirlekin, borraja patatekin edo ardanzopa edo zurukutuna, soberan dauden barazki-saldekin egindako zopa.>
turismodenavarra27

Estos pequeńos manjares autóctonos protagonizan gran variedad de platos típicos navarros que pueden degustarse de norte a sur como la tradicional menestra, el cardo con almendras y jamón, alcachofas con almejas, la borraja con patatas o la ardanzopa o zurrukutun, sopa elaborada con los caldos sobrantes de las verduras, que caracterizan la salubridad y riqueza culinaria de Navarra.
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa