Elhuyar Hiztegia

eu > es

elikadura

Partekatu sareetan:

  • 1  iz. alimentación; nutrición

    haurrentzat nahiz helduentzat elikadura oso garrantzitsua da: la alimentación es muy importante tanto para los niños como para los mayores

  • 2  iz. (Elektr.) alimentación

elikadura *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...elikadura ...eria, sexu eta ugalketa eskubideak, prekarietatea eta elikadura burujabetza.


...ioa. Hiztegi bat baino gehiago egin dute elikaduraz , sukaldaritzaz, gastronomiaz... gehiegirik ez zekitenek. Ir...


...tarena harrijasotzailearen eskutik krisi garaietarako elikadura osasungarri buruzko aholku interesgarri batzuk jaso ditugu...


...da Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Saila 10 euskal enpresek aurkeztuko dituzten produktuak...


...ren bitartez Ikasleen bizi ohiturak aztertuko dira ( elikadura , janzkera, garraioa, aisialdia, etxea eta...


... programa, Erdu Berbetan, e.a. Eta euskararen elikaduran , euskara zine-aretoetara hurbildu, euskarazko ekitaldiak...


...a/edo erregimen berezietarako elikagai prestakinak eta elikadura enterala. e) Sendabelarrez prestatutako medikamentuak. ...


...erkaturatze-sistema alternatiboa beharko litzateke, elikaduraren subiranotasuna ahalbideratuko lukeena: baserritarrei ordain...


Substantzia gogaikarria l Animalien elikadura Substantzia gogaikarria l Animalien ...


...eta bi arrazoirengatik agertzen da batez ere: elikaduragatik eta genetikagatik. Lehenago ere odol analisiak egin dituzul...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

elikadura (eu)

alimentación (es)

Hainbat enpresatan zuzendu ditu lantaldeak, besteak beste: Delaviuda, Häagen-Dazs eta Angulas Aguinaga, elikaduraren sektorean ; eta Corporación Patricio Echeverría (Bellota markako tresnak), burdingintzaren sektorean.>
www.congresociudadaniadigital1

Ha desarrollado su carrera profesional vinculado al mundo del Marketing y al área Comercial, desarrollando su experiencia dirigiendo equipos en empresas como Delaviuda, Häagen-Dazs o Angulas Aguinaga, dentro del sector de la alimentación, o como Corporación Patricio Echeverría (herramientas Bellota) del sector dela ferretería.
www.congresociudadaniadigital1


Segurtasunez hartzen du parte zientziaren aurrerapenean eta horrek gizartean duen ondorioetan (genomika, proteomika, bioteknologia, giza ugalketa eta osasuna, animaliekin egiten diren esperimentuak, animalia eta landare aniztasuna, ingurumena, nekazaritza, elikadura, etab.).- Industriako profesionala, nagusiki farmazia industrian, nekazaritzako elikagaien industrian eta industria kimikoan diharduena. Arduradun lanak egiten ditu arlo teknikoan, kalitatearen ekoizpenean eta kudeaketan, biokimikan, mikrobiologian, toxikologian, fisiologian, farmakologian eta epidemiologian, eta ikerketa eta garapeneko profesional gisa burutzen dituen zereginetan islatuta geratzen diren beste arlo zientifiko batzuetan.- Nekazaritzako eta abelazkuntzako profesionala, aldian-aldian ustiatzen diren landare eta animalia hazkuntza eta onddogintza optimizatzen eta baliabide bizidun ustiagarrien gune berriak bilatzen.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Interviene decididamente en el avance de la ciencia y en su repercusión social (genómica, proteómica, biotecnología, reproducción y sanidad humanas, experimentación animal, diversidad animal y vegetal, medio ambiente, agricultura, alimentación, etc.)- Profesional de la industria farmacéutica, agroalimentaria y química principalmente, desarrollando tareas de responsabilidad en las áreas técnica, de producción y gestión de la calidad, desde la química, la bioquímica, la microbiología, la toxicología, la fisiología, la farmacología y la epidemiología y otras perspectivas científicas que quedan reflejadas en su ejercicio como profesional de la investigación y el desarrollo.- Profesional agropecuario en la optimización de los cultivos de vegetales, animales y hongos ya explotados regularmente y en la búsqueda de nuevos yacimientos de recursos vivos explotables.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Europako Kontseiluaren arabera, titulatuaren lan-esparruak gizaki osasuntsu edo gaixoen elikadurari buruzko arlo guztiak hartzen ditu, elikagaien alderdi higienikoa, sentsoriala eta ekonomikoa ahaztu gabe.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Su ámbito de actuación según el Consejo de Europa abarca los aspectos relacionados con la alimentación humana, así como de los aspectos higiénico, sensorial y económico de las comdas.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Elikadura, ohiturak, menpekotasun, diziplina eta 0 eta 16 urte bitartekoen heziketari buruzko liburu eta aldizkariak aurki daitezke".>
www.ermua.es

Se pueden encontrar libros y revistas sobre alimentación, hábitos, dependencias, disciplina y educación en general de 0 a 16 años "
www.ermua.es


Jardueraren helburuak: UNESCOk deitutako "Elikaduraren Munduko Eguna" den urriak 16a ospatzea.Elikadura hobetzeko oinarrizko irizpideak eskaintzea.Liburutegian dagoen elikadurari buruzko bibliografia ezagutaraztea.>
www.ermua.es

Objetivos de la actividad: Celebrar el 16 de octubre, declarado por la UNESCO "Día Mundial de la Alimentación".Dar unas pautas básicas para mejorar la alimentaciónPresentar la bibliografía que sobre alimentación hay en la Biblioteca.
www.ermua.es

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

elikadura (eu)

nutrición (es)

Honek guztiak gai egiten die bere lanbidea arlo klinikoan, talde-elikaduran, hezkuntzan, osasun publikoan eta elikadurarekin erlazionatutako ikerkuntzan, industriagintzan, garapenean eta berrikuntzan jarduteko, beti printzipio etikoak jarraituz.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Todo ello le capacita para ejercer su profesión en el ámbito clínico, comunitario, educativo, empresarial, de la investigación, el desarrollo y la innovación relacionada con la nutrición, siguiendo en todo momento los principios éticos.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Graduatuak dietista-nutrizionista (Ordenación de las Profesiones Sanitarias delako 44/2003 legearen arabera, 2003ko azaroaren 22ko E.A.O 280), lanbidean aritzeko gaitasuna izanen du honako arloetan:- Nutriziorako eta elikadurarako heziketan.- Nutrizio klinikoan.- Hezkuntza eta irakaskuntzan.- Kirola, estetika eta osasunean.- Talde-elikaduran, arlo sozialean edo komertzialean.- I+G+B.- Komertzializazio, komunikazio eta marketingean.- Elikagaien industrigintzan eta ekoizpenean.- Lehen Laguntzan.- Prozesu eta produktuen kalitatearen gestio eta kontrolean.- Elikagaien Segurtasunean.- Osasun Publikoan eta erkidegoen osasunean.- Aholkularitza legala, zientifikoa eta teknikoan.- Administrazio Publikoan.- Kontsumitzaileen elkarteetan.- Garapenerako nazioarteko lankidetzan.- Besteak (kontsultategi pribatuetan, ostalaritzan, jangeletan begirale,..>
www.enpresa-donostia.ehu.es

El graduado podrá ejercer la profesión de Dietista-nutricionista (según la ley 44/2003 de Ordenación de las Profesiones Sanitarias, BOE 280 del 22 de Noviembre de 2003), en los siguientes ámbitos profesionales:- Educación alimentaria-nutricional.- Nutrición clínica.- Docencia y formación.- Deporte, estética y salud.- Restauración colectiva social/comercial.- I+D+I.- Comercialización comunicación y marketing.- Industria alimentaria y producción.- Asistencia primaria.- Gestión y control de calidad de procesos y productos- Seguridad alimentaria.- Salud pública/comunitaria.- Asesoría legal, científica y técnica.- Administración pública.- Oficinas de consumo y asociaciones de consumidores.- Cooperación internacional al desarrollo.- Otros (consulta privada, hostelería, monitor de comedor, etc.).
www.enpresa-donostia.ehu.es


Sailak Giza Elikadura eta Dietetikan diplomatua - 2011/12>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Diplomatura en Nutrición Humana y Dietética - 2011/12
www.enpresa-donostia.ehu.es


Tituluak oinarrizko prestakuntza akademikoa eskaintzen du Biologiako arlo guztietan.Prestakuntza honek lanbiderako egokiak diren ezagutza eta gaitasun metodologiko, praktiko eta komunikatiboak barneratzen ditu, lanera egokitzeko malgutasun handia dakar eta errealitate profesional aldakorrerako gaitzen du.Biologo lanbidearen lan esparruak ondorengoak dira:- Osasuneko profesionala laborategi klinikoan, giza ugalketan, osasun publikoan, elikadura eta dietetikan, eta animalia eta landare osasunean, besteak beste.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

El título proporciona una formación académica básica en todos los campos de la Biología.Esta formación comprende los conocimientos y habilidades metodológicas, prácticas y comunicativas adecuados a la profesión, aporta gran flexibilidad de adaptación laboral y capacita para la adaptación a una realidad profesional cambiante.Los ámbitos laborales de la profesión del Biólogo/a son los siguientes:- Profesional sanitario en laboratorio clínico, reproducción humana, salud pública, nutrición y dietética, salud animal y vegetal entre otros.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Giza Elikadura eta Dietetikan diplomatua>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Diplomatura en Nutrición Humana y Dietética
www.enpresa-donostia.ehu.es

Ikusi adibide gehiago