Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

karamelizatu, karameliza, karamelizatzen

Partekatu sareetan:

  • 1  da/du ad. [karamelu bihurtu] caramelizar, acaramelar

    gibela, tipula karamelizatuaz lagunduta: hígado con cebolla caramelizada

  • 2  du ad. [karameluz estali] caramelizar, acaramelar

    molde biribil bat karamelizatu: caramelizar un molde de forma redonda

karamelizatu, karameliza, karamelizatzen *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...karamelizatu ...-beira birrinduzko granizatua, grabagailu dekonstruitu karamelizatuak eta arkatz-grafitozko sorbeteak...


... Bukatzeko soja saltsa pixka bat eta tipula karamelizatua gehitu. Ain sinple eta ona egotea ...


... Bukatzeko soja saltsa pixka bat eta tipula karamelizatua gehitu. Ain sinple eta ona egotea ...


... modenako ozpina gehitu eta sua igo tipula karamelizatua egon arte...


Bitartean, tipula karamelizatua prestatu nuen. Horretarako, tipula juliana finean...


...izenekoa. Azken hori Ezpeletako biperrarekin karamelizatutako amanda bat da.


...a behin baino gehiagotan berotu, azukrea ez da karamelizatzen eta, hortaz, ez zaio tomateari tejo arrarorik eransten.


Bitartean, tipula karamelizatua prestatu nuen. Horretarako, tipula juliana finean...


Bitartean, tipula karamelizatua prestatu nuen. Horretarako, tipula juliana finean...


... hau hozte prozesuan ontzian uzten denez, karamelizatutako azukrea disolbatzen da eta hartziduran parte hartzen...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

karamelizatu (eu)

caramelizar (es)

Tipula su eztian egiten dugu, ondo karamelizatua dagoela ikusi arte.>
www.gastrofesta14

Pochamos bien la cebolla, hasta que quede bien caramelizada.
www.gastrofesta14


Barran, tabernetan ohikoak izaten diren pintxoak aurki ditzakegu, hala nola, patata-tortila, hegaluzea mahonesarekin, baina horiei sukaldetik zuzenean ateratzen diren beste 15 gehitzen zaizkie: “Baso animatua”, trufaturiko arrautz gorringoa txipiroi tenpuran, foie, apur eta sagar-erre lurrean; “Cara y cruz”, marinaturiko eta gatzaturiko antxoak parmesano izozkiarekin; “Tu y yo”, karamelizaturiko gazta bola bieirarekin; 63ºtara egindako arrautza gorringoa patata txuria, ontto salteatuak eta boilur txuriarekin; barazkitxoak tenpuran; edo foie martini saltsarekin.>
www.gastrofesta14

En la barra encontraremos los típicos pinchos de bar, como la tortilla de patata o el de bonito con mahonesa, pero a estos se les suman otros 15 que salen directamente de la cocina, como: el “Bosque animado”, una yema de huevo trufada en tempura de chipirón con tierra de foie, migas y manzana asada; el Cara y Cruz, boquerones y anchoas en salazón con helado de parmesano; el Tu y Yo, una bola de queso caramelizada y vieira; la yema de huevo a 63º con de patata blanca, salteado de hongos y trufa blanca; las verduritas en tempura; o el foie con salsa martini.
www.gastrofesta14


Eguneko menuaz gain sukaldaritza informaleko eskaintza on baten aldeko apostua egin dezakegu, non palter konbinatu, ogitarteko edo tosta sorta zaindu eta bikain bat aurkituko dugun, eskaintzen dizkiguten platerren artean ditugu: jamon york eta gaztaz beteriko oilasko bularkia eta perretxiko saltsadun spaghettiak dituen Lorea edota baserriko arrautza frijituak, urdaiazpiko iberikoa, kroketa eta patatak dituen Ulia plater konbinatuak; barazkiak eta ahuntz gazta dituen tosta; foie, hirugiarra eta karamelizaturiko tipula dituen hanburgesa; oilasko, letxuga, tomate, tipula potxatu, mahonesa, hirugiar, arrautza, jamon york eta gazta sandwicha; eta letxuga, tomate, tipula potxatu, oilasko aldarbatua eta aliolia dituen edo oilaskoa, hirugiarra, piper berdea, gazta eta tipula potxatua dituen ogitartekoak.>
www.gastrofesta14

A su vez tenemos la opción de apostar por una carta de cocina informal con una cuidada y mimada selección de platos combinados, bocadillos o tostas en la que encontramos platos como: los platos combinados Lorea con pechuga de pollo rellena de jamón y queso y spaghettis con salsa de champiñones o Ulia de huevos camperos con jamón ibérico, croqueta y patatas; la tosta de verduras con queso de cabra; la hamburguesa con foie, bacon y cebolla caramelizada; el sandwich de pollo, lechuga, tomate, cebolla pochada, mahonesa, bacon, huevo, jamón y queso; y los bocadillos de lechuga, tomate, cebolla pochada, pollo empanado y ali-oli y el de pollo con bacon, pimiento verde, queso y cebolla pochada.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa