*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena
labekada (eu)
hornada (es)
Baina labekada bakarrean familia baten baino gehiagoren ogiak egosten zirenean etxe bakoitzaren zigilua jartzen zioten ogiari egosi ondoren bereizteko.> www.euskonews.com
Solamente cuando en una misma hornada se cocían panes de distintas familias, al pan se le ponía el sello de cada casa para identificarlos tras la cocción. www.euskonews.com
Oso ohikoa zen labekada aprobetxatzea haurrentzako opiltxoak egiteko. Barruan txorizoa edo sagarra jartzen zuten, eta Araban “palomica” esaten zitzaien.> www.euskonews.com
Solía ser muy usual aprovechar esta hornada para hacer unos bollitos pequeños con un trozo de chorizo, o de manzana dentro que se les daba a los críos y que en Álava llamaban “palomica”. www.euskonews.com
Familiaren buztinolan 1958an egin zen azken labekada, inguruetan pantano bat eraikitzearen ondorioz ur azpian gelditu zirelako Josék lanerako erabiltzen zituen buztinak.> www.euskonews.com
En 1958 se hace la última hornada en la alfarería familiar, ya que por aquel entonces se ha construido un pantano en las cercanías, lo que provocará la desaparición bajo las aguas del barro que utilizaba José para su trabajo. www.euskonews.com