Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

orburu

Partekatu sareetan:

orburu *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...orburu ...ugun saldaren pare bat kazokada gehitu. Baita orburuak erditik moztuak ere. Guztia bost minutuz irakin, su motelea...


...94 Hiztegi Batua: oihanbide - orburu 94 Hiztegi Batua: oihanbide - ...


... ditugu egosten, 15 minutuan. Ura edo orburuak egosi diren salda erantsiko dugu, saltsa ...


Orburuak garbitu bihotza eta orri samurren luzapenak utzita, limoiaz...


...z bizi ez motel. Lekak atera, eta orburuen ondoan jarri. Orain, tipulina, baratxuria, porrua eta bi pi...


...k laborantza lurren %70 dira, eta bertan zainzuria, orburua eta tomatea bezalako barazkiak landatzen dira. Zerealen art...


..., orburuak zuritu; txortena moztu gabe zuritu. Orburuaren punta moztu, pare bat zentimetro zabal.


...ten zaizkiela eta Nafarroako Orburua izendapena duten orburuak Nafarroako 33 herritan bakarrik ekoizten direla.


...landare (boldoak, txikori belarrak) eta barazki ( orburua , eskarola, endibia edota gardua, adibidez) gibelaren edo be...


Olagarroa, hegaluzea, antxoa, txerria, ilarrak, orburuak , onddoak⦠zer izango ote da ...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

orburu (eu)

alcachofa (es)

Orburuak txirlekin>
turismodenavarra27

Alcachofas con almejas
turismodenavarra27


Errezetak Orburuak txirlekin>
turismodenavarra27

Recetas Alcachofas con almejas
turismodenavarra27


Tuterako Orburua>
turismodenavarra27

Alcachofa de Navarra
turismodenavarra27


Orburuak garbitu ondoren, ura eta gatza dituen ontzi bat su bizian jarri.>
turismodenavarra27

Una vez limpias las alcachofas, poner un cazo a fuego vivo con agua y sal.
turismodenavarra27


Arrainei dagokionez, aipatu beharrekoak ditugu: zapoa txakolinarekin edo parrilan egina edo plantxan orburu krema eta urdaiazpiko birutekin, legatza saltsan edo konfitatua patata-panadera eta pil-pilarekin; eta Pelayo eran prestaturiko txipiroi freskoak.>
www.gastrofesta14

En lo que a los pescados se refiere debemos destacar el rape al txakoli o hecho a la parrilla o a la plancha con crema de alcachofas y virutas de jamón, la merluza a la plancha o confitada sobre patatas panadera y pil-pil, y los chipirones frescos a lo Pelayo.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa