Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

parriladura

Partekatu sareetan:

parriladura *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...parrila ...aren ezaugarrien eta tamainaren araberako arrobaderak edo parrilak garbitzeko robota eduki behar ...


...orrikak iraun zuen egunetan Euskal Telebista-ko parrila tarte handi bat Korrikako telebistako saioek osatzen...


...tuko ditugu labur-labur. Bereziki egun osoko parrilak eta gaueko ordutegiak erabiliko ditugu konparazioetarako. ...


...ri Jalba laguna, egiteko garrantzitsua betetzen: parrilan sua egiten. Kartoi zati batekin egiten zion haizea. «Tortil...


...igura egiteko aukera dute: zubiak, arrosak edo parrilak , izarrak... Horiek guziak ikus daitezke Europako herrialdee...


...ako Iribar jatetxeko sukaldaria da Pili Manterola, eta parrilan egindako arraina da haien berezitasuna. Euskal sukaldaritza...


...ehin agindu horri men egin behar dio parrila batean, zartaginean edo plantxan zerbait prestatu nahi duen...


...18 artearen ikatzarekin parrilan eginiko benetazko txuletoia, patata frijituekin (2...


...opurua puztu egiten ditu, entretenitzea helburu duen parrila osatuz. Hiru hauen bidez prime-timeko ...


...1. Legatza parrilan jarri, eta alde bakoitzetik prestatu.

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

parrila (eu)

parrilla (es)

Katxiña: parrilaren erritmora>
www.gastrofesta14

Katxiña: al ritmo de la parrilla
www.gastrofesta14


Berezitasunen artean ditugu kokotxak, aldarbatuak, saltsa berdean edo angulekin har ditzakegunak; angulak, denboraldian gauden heinean; eta merkatuak eskaintzen duen arrainetako edozein parrilan errea, hala nola, erreboila, zapoa edo bisigua.>
www.gastrofesta14

Entre las especialidades destacan las kokotxas, que las podemos tomar rebozadas, en salsa verde o con angulas; las propias angulas, que ahora nos encontramos en temporada; la merluza frita; los chipirones de anzuelo a la plancha o encebollados; y cualquiera de los pescados que nos ofrezca el mercado elaborados a la parrilla como el rodaballo, el rape o el besugo.
www.gastrofesta14



Arrainei dagokionez, aipatu beharrekoak ditugu: zapoa txakolinarekin edo parrilan egina edo plantxan orburu krema eta urdaiazpiko birutekin, legatza saltsan edo konfitatua patata-panadera eta pil-pilarekin; eta Pelayo eran prestaturiko txipiroi freskoak.>
www.gastrofesta14

En lo que a los pescados se refiere debemos destacar el rape al txakoli o hecho a la parrilla o a la plancha con crema de alcachofas y virutas de jamón, la merluza a la plancha o confitada sobre patatas panadera y pil-pil, y los chipirones frescos a lo Pelayo.
www.gastrofesta14


Planeta Parrillan izena emandako profesional guztiak jardunaldian zehar ospatuko den parrilako 2. kongresu nazionaleko epaimahaikide bihurtuko dira.>
www.hosteleriagipuzkoa.com

Todos los profesionales inscritos en Planeta Parrilla se convertirán en jurado del 2º concurso nacional de parrilla que se celebrará a lo largo de esa jornada.
www.hosteleriagipuzkoa.com

Ikusi adibide gehiago