Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

perrexil

Partekatu sareetan:

  •  iz. (Bot.) perejil (Petroselinum crispum)


perrexil *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...perrexil Perrexila bi urteko landarea da. Hau da,...


...ofizioz eta bokazioz. Baita hamaika saltsatako perrexil ere; eta hau bai ...


...ri ziren. Pixka bat aitzintxeago, Joxe Perrexil igeltseroa eta pare bat peoi lanean ari ziren Etxandienean,...


...ama bilakatu zela, eta gero, era berean, perrexil sail horren azpitik atera zuela Kaio ere, emaginik trebeena...


...erdi ardo zuri Koilarakada bete ziape Perrexila , zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba ...


...ofizioz eta bokazioz. Baita hamaika saltsatako perrexil ere; eta hau bai ...


...zez zoratzen zeuden. «Lasai, mutiko hauek perrexilak dira, ergelak, laster bukatuko da dena», esan zieten ...


..., koipean konfitatuak Tipula txiki bat, pikatua Perrexil xehatua Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki...


... koilarakada oliba olio 4 koilarakada tomate saltsa Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi â...


...dago: kanela toketxu bat, pipermin beltza, perrexila eta batzuetan baita gindilla zatitxu bat ere...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

perrexil (eu)

perejil (es)

Perrexila>
usabalbuletina19


Jarri perrexil fresko edo lehorra zure plateretan: zopak, entsaladak, saldak, pureak, tortilak, arrainak, haragiak eta baita jogurtan ere saltsa arin eta osasungarria egiteko.>
usabalbuletina19

Añade perejil fresco o seco a todos tus platos: sopas, ensaladas, caldos, purés, tortillas, pescados, carnes, y hasta al yogur para hacer una salsa ligera y saludable.
usabalbuletina19


hitzak: Zaldibia Gipuzkoa festa tradizio ardi ardiki egun mondeju odolki zuri perrexil piper gorri eltze>
www.3digitala.com

Términos: Zaldibia Gipuzkoa fiesta tradición oveja día mondeju morcilla blanco cazuela pimiento rojo perejil
www.3digitala.com


Arrautza gogortuen gainean jarriko ditugu antxoak plater batean, hezurrik gabe, eta gorringo eta zuringoak ebakiz eta koloreak nahasiz apaingarriak egingo ditugu. Ondoren, olioz, ozpinez, ziapez, perrexilez eta baratxuri xehatuz osatutako saltsa egin eta platereko arrautzak eta antxoak estali eta mahaian zerbitzatuko ditugu.>
www.euskonews.com

Con huevos duros se arreglan en un plato las anchoas sin espinas, y se hacen figuras de adorno con las yemas y las claras recortadas y combinando el color; con un par de huevos duros se hace una salsa con aceite, vinagre, mostaza, perejil y ajos picados, y se cubre el contenido de la fuente para servirlo a la mesa como plato de almuerzo.
www.euskonews.com


Ondoren, baratxuri frijituak eta ozpinez, perrexilez eta piperminez osatutako baso erdia erantsiko dira. Dena estali eta su txikian egin behar da. Marinel erara.>
www.euskonews.com

En una cazuela se ponen anchoas y cebolla picada en crudo y se añade una fritada de ajos con medio vaso de vinagre, perejil y guindilla, se tapa y se deja que se hagan a fuego bajo.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago