Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

pipermin

Partekatu sareetan:

pipermin *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...pipermin ontzi batean, eta hirugarren ontzian, Ibarrako piperminak jarri ozpinez onduak...


...minutu uzten da. Normalean piper txorizeroak eta piperminak botatzen dituzte. Prestaketa egiteko buztin-kazola,...


...tomate umo 3 tipula eder, pikatuak Kaienako pipermin bat Oliba olioa Ximiko bat azukre Tanta...


...tzen dira. Azkenean, arrautzak eginda daudenean, pipermin berde pikatua gehitzen da. Haragiak berez ...


... beste batzuk ere bai, esaterako piperbeltza edo pipermina .


...tzen hasitakoan, sartu bertan tipula, berakatzak eta pipermin puntta bat, bizigarri. Ardogileak ere bizi behar du, ezta?...


...lehiaketara aurkeztu zituzten hiru tortilletatik bati pipermin olioa bota ziola. «Ea epaimahaikideei mingaina erretzen die...


Gure baratzeko piperminak Capsicum annuum var. Usurbilensis hasi dira fruitua eman et...


...saiheski, urdai, txorizo, etxeko odolki eta piperminaz lagunduta, noski...


...or zakukadaz gainera, garrafoiren bat ardo, pipermin botila bat, sardintzahar kaxa osoa behin. Etxegilea berandu...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

pipermin (eu)

guindilla (es)

Kolore iluna dute, eta Ibarrako piperminek lagunduta, aparteko zaporea dute.>
www.eudel3

De un color oscuro y acompañadas, como no, de las guindillas de Ibarra, destacan por su excelente sabor.
www.eudel3


Agiña Piperrak S.L. enpresak urteak daramatza Eusko Labeldun Piperminak sortzen eta saltzen.>
www.euskolabeltienda4

Agiña Piperrak S.L. es una empresa que lleva años dedicándose a la producción, elaboración y venta de guindillas de Ibarra con Eusko Label.
www.euskolabeltienda4


Piperra, pipermina eta piperrautsa>
www.euskonews.com

El pimiento, guindillas y pimentón
www.euskonews.com


Erdiko hezurra kendu ondoren, zartaginean salteatzen dira, zatitutako baratxuri ugarirekin eta piperminarekin, norberaren gustuaren arabera.>
www.euskonews.com

Al pil-pil: Tras quitarse la espina central se saltean en una sartén con abundantes ajos troceados y guindilla, esto al gusto.
www.euskonews.com


Ondoren, baratxuri frijituak eta ozpinez, perrexilez eta piperminez osatutako baso erdia erantsiko dira. Dena estali eta su txikian egin behar da. Marinel erara.>
www.euskonews.com

En una cazuela se ponen anchoas y cebolla picada en crudo y se añade una fritada de ajos con medio vaso de vinagre, perejil y guindilla, se tapa y se deja que se hagan a fuego bajo.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago