Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

salteatu, saltea, salteatzen

Partekatu sareetan:

  •  du ad. saltear [en gastronomía]

salteatu, saltea, salteatzen *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...salteatu Atun salteatua tomate entsalada gainean â"Ã, Osagaiak...


...direnik taloan». Adibidez, beganoentzako barazki salteatuak dituzte, eta, duela bi aste, bakailaoa jarri zioten taloari...


Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin â"Ã, Osagaiak...


Barazkiak julianan moztu eta olio pixkatean salteatu . Ez dira guztiz biguinak geratu behar.


...duen zartagi batean gorritu, eta ganbak ere salteatu . Eginak daudenean, espinakak gehitu eta beste...


...Adibidez, jaki hauek prestatuko ditugu: garbantzu salteatuak mango-saltsaz, legatz-tinbala, barazki-opiltxoak...


...arekin eta olioarekin) eta baratxuri pixka batekin salteatua


Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu...


Perretxiko nahaskia â"Ã, Osagaiak Perretxiko salteatuen errezeta bat Oliba olio pittin bat 8...


Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak â"Ã, Osagaiak Kg bat ziazerba...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

salteatu (eu)

saltear (es)

Barazkiei dagokionez, kontuan hartu beharrekoa da denboraldiko barazkiak eskaintzen dizkigutela, horrela urtean zehar dasta ditzakegu urdaiazpikoarekin salteaturiko kardua; txirla, foie edota urdaiazpikoarekin dasta ditzakegun orburuak; ilarrak eta ur irakinetan eginiko arrautza; babatxoak; edo zainzuri epelak, guzti hori, barazki menestra bikainaz ahaztu gabe.>
www.gastrofesta14

Entre las verduras, y teniendo en cuenta la temporada de cada una de ellas, podemos disfrutar con el cardo salteado con jamón; las alcachofas que las podemos tomar con almejas, foie o jamón; los guisantes con huevo escalfado; las habitas; o los espárragos tibios, eso sin olvidarnos de la maravillosa menestra de verduras.
www.gastrofesta14


Barran, tabernetan ohikoak izaten diren pintxoak aurki ditzakegu, hala nola, patata-tortila, hegaluzea mahonesarekin, baina horiei sukaldetik zuzenean ateratzen diren beste 15 gehitzen zaizkie: “Baso animatua”, trufaturiko arrautz gorringoa txipiroi tenpuran, foie, apur eta sagar-erre lurrean; “Cara y cruz”, marinaturiko eta gatzaturiko antxoak parmesano izozkiarekin; “Tu y yo”, karamelizaturiko gazta bola bieirarekin; 63ºtara egindako arrautza gorringoa patata txuria, ontto salteatuak eta boilur txuriarekin; barazkitxoak tenpuran; edo foie martini saltsarekin.>
www.gastrofesta14

En la barra encontraremos los típicos pinchos de bar, como la tortilla de patata o el de bonito con mahonesa, pero a estos se les suman otros 15 que salen directamente de la cocina, como: el “Bosque animado”, una yema de huevo trufada en tempura de chipirón con tierra de foie, migas y manzana asada; el Cara y Cruz, boquerones y anchoas en salazón con helado de parmesano; el Tu y Yo, una bola de queso caramelizada y vieira; la yema de huevo a 63º con de patata blanca, salteado de hongos y trufa blanca; las verduritas en tempura; o el foie con salsa martini.
www.gastrofesta14


Edalontzi txiki hauen ertzetan jarriko ditugu, zotzekin helduta, salteaturiko berberetxoak.>
www.gastrofesta14

En el borde de estos vasitos situaremos los berberechos salteados y sujetos por un palillo.
www.gastrofesta14


Arrainei dagokionean, honako platerrak dastatzeko aukera izango dugu: era ezberdinetan prestaturiko bakailao freskoa, pikilo-piper saltsarekin, pil-pil erara, edota plantxan salteaturiko barazkiekin; legatza plantxan panadera-patata eta erregainarekin; lupina labean erregainarekin; zapo koroak plantxan barazki-brotxetarekin; eta bieirak plantxan, udare eta tipula mermeladaren gainean.>
www.gastrofesta14

A lo que a pescados se refiere tenemos que destacar el bacalao fresco que lo elaboran de diferentes maneras, con salsa de piquillos, al pil-pil y a la plancha con verduras salteadas; la merluza a la plancha con panaderas y refrito; la lubina de ración al horno con su refrito; las coronas de rape a la plancha con brocheta de verduras; y las vieiras a la plancha sobre cama de mermelada de pera y cebolla.
www.gastrofesta14


Hauekin batera kartan aurkituko ditugu behi-txuleta, behi-entrekota xerratutako txanpinoi eta pikilo-piperrekin; eta sekretu-iberikoa denboraldiko-fruitu eta salteaturiko barazkiekin.>
www.gastrofesta14

A su vez nos ofrecen platos de carne como la chuleta de vaca, el entrecot de vaca con champiñones laminados y piquillos, y el secreto ibérico con frutas de temporada y verduras salteadas.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa