Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

alcachofa

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

alkatxofa (eu)

alcachofa (es)

Bertan urre zuriak, gorriak, berdeak eta horiak daude, hots, zainzuriak, piperrak eta ardoak, alkatxofak eta kukuluak, eta olioa.>
turismodenavarra27

Sus oros blancos, rojos, verdes y amarillos son los espárragos, los pimientos y vinos, las alcachofas y cogollos, y su aceite , reconocidos internacionalmente, y que se pueden seguir disfrutando en cualquier momento del ańo, gracias a su potente industria conservera.
turismodenavarra27


Karduaren zaporea alkatxofek dutenaren antzekoa da eta nafar erara prestatu eta jan ohi da.>
turismodenavarra27

El sabor del cardo tiene cierta similitud con el de las alcachofas y la forma tradicional de degustarlo es "a la navarra".
turismodenavarra27


Ohiko menua Alkatxofak txirlekin>
turismodenavarra27

Platos típicos Alcachofas con almejas
turismodenavarra27


Bota alkatxofak eta nahastu saltsarekin.>
www.hiru.com

Echar las alcachofas y mezclar con la salsa.
www.hiru.com


Alkatxofa pote 1>
www.hiru.com

1 bote de alcachofas
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

orburu (eu)

alcachofa (es)

Orburuak txirlekin>
turismodenavarra27

Alcachofas con almejas
turismodenavarra27


Errezetak Orburuak txirlekin>
turismodenavarra27

Recetas Alcachofas con almejas
turismodenavarra27


Tuterako Orburua>
turismodenavarra27

Alcachofa de Navarra
turismodenavarra27


Orburuak garbitu ondoren, ura eta gatza dituen ontzi bat su bizian jarri.>
turismodenavarra27

Una vez limpias las alcachofas, poner un cazo a fuego vivo con agua y sal.
turismodenavarra27


Arrainei dagokionez, aipatu beharrekoak ditugu: zapoa txakolinarekin edo parrilan egina edo plantxan orburu krema eta urdaiazpiko birutekin, legatza saltsan edo konfitatua patata-panadera eta pil-pilarekin; eta Pelayo eran prestaturiko txipiroi freskoak.>
www.gastrofesta14

En lo que a los pescados se refiere debemos destacar el rape al txakoli o hecho a la parrilla o a la plancha con crema de alcachofas y virutas de jamón, la merluza a la plancha o confitada sobre patatas panadera y pil-pil, y los chipirones frescos a lo Pelayo.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa