antiguamente, se veía muchos arrieros conduciendo mulas y burros por los caminos: garai batean mandazain asko ikusten zen mandoak eta astoak bideetan zehar gidatzen
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena
mandazain (eu)
arriero (es)
Sekulako pista harritsu batetik ordubete igaroz gero, Pashpa Cochapampa (3.400 m) herrira iritsi gara, bertan mandazaina zain dugularik.> www.capraalpina10
Después de una hora de coche por una pista infernal, llegamos a Pashpa Cochapampa (3.400 m) donde hemos quedado con el arriero. www.capraalpina10
Errioxatik, Nafarroatik eta Gaztelatik etxera itzultzen zirenean, mandazainek beste elikagai batzuk garraiatzen zituzten mandoetan, esate baterako, garia, gatza, ozpina eta ardoa.> www.busturia20
En su viaje de vuela desde La Rioja, Navarra y Castilla, los arrieros transportaban otros productos alimenticios como el trigo, la sal, el vinagre y el vino. www.busturia20
Durango eta Gasteiz artean dagoen Urkiolako Mendatean zehar. Hiru arrantza portu horietatik egunero abiatzen ziren mandazainak.> www.busturia20
De estos tres puertos pesqueros partían diariamente los arrieros con sus recuas de mulas cargadas de pescado fresco en el salazón. www.busturia20
Arrainaren esportazioa neguan egiten zen batez ere, orduan heltzen ziren-eta mandazainak portu horretako Arrantzaleen Kofradietara, arrain freskoa erostera. Arrain horrek elurrarekin betetako upeletan kontserbatzen zituen, neguko hotza aprobetxatuz.> leaartibaiturismo26
La exportación de pescado se realizaba principalmente en invierno, cuando los arrieros llegaban a las Cofradías de Pescadores de esos puertos para comprar pescado fresco, que conservaban en barriles con nieve, aprovechando las bajas temperaturas de la estación. leaartibaiturismo26