Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

ajoarriero

Partekatu sareetan:

  •  s.m. ajoarriero

    bacalao al ajoarriero: ajoarriero bakailaoa

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

ajoarriero (eu)

ajoarriero (es)

Iruсeko aspaldiko taberna klasikoa zen, eta Ernest Hemingwayk hara joatea zuen gogoko, bakailaoa ajoarriero erara jaten baitzuen hamarretakoan.>
turismodenavarra27

El lugar era una clбsica taberna de la Pamplona de antaсo donde a Ernest Hemingway le encantaba ir a almorzar su bacalao al ajoarriero. 11.
turismodenavarra27


Astean zehar eguneko platerra eskeintzen dute: astelehenetan untxia sugarretan all i oliarekin; asteartetan, urtaroaren arabera, bakailaoa ajoarriero eran, marmitakoa edo babarrunak; asteazkenetan barazki menestra; ostegunetan arroza sugarretan eginiko begihandiarekin; ostiraletan merkatuaren arabera aldatzen doan arrain platerra; eta larunbatetan arkume (16,50€) edo txerrikume (18,50€) errea.>
www.gastrofesta14

A lo largo de la semana nos ofrecen un plato del día: los lunes el conejo a la brasa con all i oli; los martes, dependiendo de la temporada, el bacalao ajoarriero, el marmitako o las alubias; los miércoles la menestra de verdura; los jueves el arroz con begihaundi a la brasa; los viernes un plato de pescado que gira en torno al mercado; y los sábados cordero (16,50€) o cochinillo (18,50€) asado.
www.gastrofesta14


San Ferminetan Iruñazarrak menu berezi bat eskaintzen du 40€tan: sarrerakoetan salmorejo txupitoa urdaiazpiko kurruskiarekin, bentreska eta pikilo entsalada eta arrain zopa edo potxa freskoak; bigarrena aukeratu beharra dago bakailaoa ajoarrieroan otarrainxka tenpurarekin, eguneko arrain, zezenketako zezena Olite ardo beltzetan gisatua edo norbanakoarentzako txuleta brasan Maldon gatza eskamekin platerren artean.>
www.gastrofesta14

A lo largo de San Fermín en el Iruñazarra nos ofecen un menú especial que a 40€ nos ofrece un chupito de salmorejo con crujiente de jamón, una ensalada de ventresca y piquillos y una buena sopa de pescado o unas pochas frescas de entrantes, y de segundo a elegir entre el bacalao al estilo ajoarriero con tempura de langostino, el pescado del día, el estofado de toro de lidia al vino tinto de Olite y la chuleta de ración a la brasa con escamas de sal Maldón.
www.gastrofesta14


Ohiko menua Ajoarriero>
turismodenavarra27

Platos típicos Ajoarriero
turismodenavarra27


Errezetak Bakailaoa ajoarriero erara>
turismodenavarra27

Recetas Bacalao al ajoarriero
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa