Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

ajoarriero

Partekatu sareetan:

ajoarriero *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...ajoarriero ...stro-subkontzienteak edo gastro-ohiturak, baina, ajoarrieroa bakailaoari lotu dio aspalditik, eta horixe ...


...di berean, hori gutxi balitz, errioxar ajoarrieroaren benetako errezeta tradizionala aurkitu beharko du, ...


...erraz baina aspertu bat, piper enbotatuak edo ajoarriero tuperrak jasotzen jarraitu nahi bada.


...earekin bukatzeko aurrera eraman nahi zuen ajoarriero intoxikazio batean oinarritutako saiakera historikoa idazte...


...biltzen dira mahaien ingurura. Menua? Betikoa: ajoarrieroa , arkumea txilindron erara, arrautzak eta xingarra, txistorr...


...n mantendu zuen erretilua. Martinek eta Pedrotxok ajoarrieroan sartu zituzten sardexkak.     — Nekez ...


...hartarako arrazoiren bat, dudarik gabe. Ajoarriero kaxola bana garbitu genuen, eta pintako ...


... hura beste batzuekin Iruñera joaten zen eta ajoarrieroa hartzen zuten gosaltzeko. Soberan zegoena berak ...


...n emaztea zena, hor ibili omen zen ajoarriero kazuelakadak eta salda mundu guztiarentzat prestatzen, Carm...


...ezezaguna da: baliteke mandazainek asmatua izan edo ajoarriero nafar-saltsarekin lotura izan. Bakailao idorra ...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

ajoarriero (eu)

ajoarriero (es)

Iruсeko aspaldiko taberna klasikoa zen, eta Ernest Hemingwayk hara joatea zuen gogoko, bakailaoa ajoarriero erara jaten baitzuen hamarretakoan.>
turismodenavarra27

El lugar era una clбsica taberna de la Pamplona de antaсo donde a Ernest Hemingway le encantaba ir a almorzar su bacalao al ajoarriero. 11.
turismodenavarra27


Astean zehar eguneko platerra eskeintzen dute: astelehenetan untxia sugarretan all i oliarekin; asteartetan, urtaroaren arabera, bakailaoa ajoarriero eran, marmitakoa edo babarrunak; asteazkenetan barazki menestra; ostegunetan arroza sugarretan eginiko begihandiarekin; ostiraletan merkatuaren arabera aldatzen doan arrain platerra; eta larunbatetan arkume (16,50€) edo txerrikume (18,50€) errea.>
www.gastrofesta14

A lo largo de la semana nos ofrecen un plato del día: los lunes el conejo a la brasa con all i oli; los martes, dependiendo de la temporada, el bacalao ajoarriero, el marmitako o las alubias; los miércoles la menestra de verdura; los jueves el arroz con begihaundi a la brasa; los viernes un plato de pescado que gira en torno al mercado; y los sábados cordero (16,50€) o cochinillo (18,50€) asado.
www.gastrofesta14


San Ferminetan Iruñazarrak menu berezi bat eskaintzen du 40€tan: sarrerakoetan salmorejo txupitoa urdaiazpiko kurruskiarekin, bentreska eta pikilo entsalada eta arrain zopa edo potxa freskoak; bigarrena aukeratu beharra dago bakailaoa ajoarrieroan otarrainxka tenpurarekin, eguneko arrain, zezenketako zezena Olite ardo beltzetan gisatua edo norbanakoarentzako txuleta brasan Maldon gatza eskamekin platerren artean.>
www.gastrofesta14

A lo largo de San Fermín en el Iruñazarra nos ofecen un menú especial que a 40€ nos ofrece un chupito de salmorejo con crujiente de jamón, una ensalada de ventresca y piquillos y una buena sopa de pescado o unas pochas frescas de entrantes, y de segundo a elegir entre el bacalao al estilo ajoarriero con tempura de langostino, el pescado del día, el estofado de toro de lidia al vino tinto de Olite y la chuleta de ración a la brasa con escamas de sal Maldón.
www.gastrofesta14


Ohiko menua Ajoarriero>
turismodenavarra27

Platos típicos Ajoarriero
turismodenavarra27


Errezetak Bakailaoa ajoarriero erara>
turismodenavarra27

Recetas Bacalao al ajoarriero
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa