Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

canela

Partekatu sareetan:

  • canela en rama

  • ser canela fina/en rama

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

kanela (eu)

canela (es)

Urdanetaren aurkikuntzaren garrantzia ulertzeko garai hartan espeziak zuten balioa ezagutu behar dugu: azukre kainabera, iltze, intxaur muskatu, aloe, piperra, kanela, jengibrea eta abar; erruz erabiltzen ziren botikak egiteko, janariak gozatzeko edo haragiaren ustel gustua ezkutatzeko ere bai.>
www.euskomedia.org

Para comprender la importancia del descubrimiento de Urdaneta, debemos conocer el valor que en la época se daba a las especias: caña de azúcar, clavo, nuez moscada, aloe, canela, jengibre y demás que se utilizaban con frecuencia para elaborar medicamentos, preparar alimentos o disimular el sabor de la podredumbre de la carne.
www.euskomedia.org


Año de 1818” obran9, lau izozki-errezeta ematen dira: esne inperiala, kanela-ura, limoi-ura eta gazta izoztua.>
www.euskonews.com

Año de 1818”9 se dan cuatro recetas de helados: la leche imperial, el agua de canela, el agua de limón y el queso helado.
www.euskonews.com


Esnea eta esnegaina kanela eta bainilarekin infusionatzen ditugu.>
www.gastrofesta14

Infusionamos la leche y la nata con la canela y la vainilla.
www.gastrofesta14


Nire adiskide Jose Mari Gorrotxategi gozogile handiak (berari gozogile esatea gustatzen baitzaio) ikerketa sakona egin zuen gai horri buruz; ikerlan hori zela-eta, Berastegiko Antonio Mujika gozogile zena elkarrizketatu zuen eta hark eman zion formula: kilo bat irin, kilo erdi azukre, 6 arrautza, legamia, kanela eta anis-aleak.>
www.euskonews.com

El gran confitero, que es como a él le gusta que le llamen, mi amigo José María Gorrotxategi ha sido un gran investigador de este tema y a tal fin hace años entrevistó a Antonio Múgica, confiero de Berastegi (Gipuzkoa), ya fallecido, quien le facilitó su fórmula: 1 kg de harina, ½ kg de azúcar, 6 huevos, levadura, canela y anís en grano.
www.euskonews.com


Ohiko kremazkoei, esne-gainezkoei, marrubizkoei eta txokolatezkoei, beste mota hauek gehitu zaizkie: te berdea, Roquefot, Torta del Casar, txorizoa, foie-grasa, izokina, garagardoa, tomatea, ardo beltza, kamamila, donutsa, entsalada errusiarra, patata-tortilla, indabak, kuia-haziak, kanela, etab.>
www.euskonews.com

A los tradicionales de crema, nata, limón, fresa, y chocolate se le han unido los de: té verde, Roquefot, Torta del Casar, chorizo, foie, salmón, cerveza, tomate, vino tinto, manzanilla, Donuts, ensaladilla rusa, tortilla de patatas, alubias, pipas de calabaza, canela, etc.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa