Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

kanela

Partekatu sareetan:

kanela *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...kanela ...;      — Nik ez dut maite kanela —erantsiko zukeen Txomin murrukutunak.     ...


Zazpik kanela eta limoia dauzkate (lurrungarri gisa ager daitezke) eta Da...


...negain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat ...


... - 6 arrautza - Koilarakada txiki bat kanela - Kopa bat ardao goxo - 200...


...ultzoetan agertzen dira. Zurezko perikarpoa du eta kanela koloreko testa leuna. Azpialdetik forma horzduneko inbolukr...


Olo esnea, kanela makila eta limoi azala lapiko batean egosten...


... g arroz 300 g azukre 10 koilarakada kanela pattar edo uxuala Kanela txotx txiki bat...


... Gainazaleko beste kolore arruntak urrea, marroia, kanela eta berdexka dira, mineralen presentziaren araberakoak.


...bat ardo beltz, ona 400 g azukre Kanela , ezpal bat Litro laurdena mertxika-zati ...


... â"Ã, Osagaiak Litro bat esne Kanela , adaxka bat 10 koilarakada azukre 50 ...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

kanela (eu)

canela (es)

Urdanetaren aurkikuntzaren garrantzia ulertzeko garai hartan espeziak zuten balioa ezagutu behar dugu: azukre kainabera, iltze, intxaur muskatu, aloe, piperra, kanela, jengibrea eta abar; erruz erabiltzen ziren botikak egiteko, janariak gozatzeko edo haragiaren ustel gustua ezkutatzeko ere bai.>
www.euskomedia.org

Para comprender la importancia del descubrimiento de Urdaneta, debemos conocer el valor que en la época se daba a las especias: caña de azúcar, clavo, nuez moscada, aloe, canela, jengibre y demás que se utilizaban con frecuencia para elaborar medicamentos, preparar alimentos o disimular el sabor de la podredumbre de la carne.
www.euskomedia.org


Año de 1818” obran9, lau izozki-errezeta ematen dira: esne inperiala, kanela-ura, limoi-ura eta gazta izoztua.>
www.euskonews.com

Año de 1818”9 se dan cuatro recetas de helados: la leche imperial, el agua de canela, el agua de limón y el queso helado.
www.euskonews.com


Esnea eta esnegaina kanela eta bainilarekin infusionatzen ditugu.>
www.gastrofesta14

Infusionamos la leche y la nata con la canela y la vainilla.
www.gastrofesta14


Nire adiskide Jose Mari Gorrotxategi gozogile handiak (berari gozogile esatea gustatzen baitzaio) ikerketa sakona egin zuen gai horri buruz; ikerlan hori zela-eta, Berastegiko Antonio Mujika gozogile zena elkarrizketatu zuen eta hark eman zion formula: kilo bat irin, kilo erdi azukre, 6 arrautza, legamia, kanela eta anis-aleak.>
www.euskonews.com

El gran confitero, que es como a él le gusta que le llamen, mi amigo José María Gorrotxategi ha sido un gran investigador de este tema y a tal fin hace años entrevistó a Antonio Múgica, confiero de Berastegi (Gipuzkoa), ya fallecido, quien le facilitó su fórmula: 1 kg de harina, ½ kg de azúcar, 6 huevos, levadura, canela y anís en grano.
www.euskonews.com


Ohiko kremazkoei, esne-gainezkoei, marrubizkoei eta txokolatezkoei, beste mota hauek gehitu zaizkie: te berdea, Roquefot, Torta del Casar, txorizoa, foie-grasa, izokina, garagardoa, tomatea, ardo beltza, kamamila, donutsa, entsalada errusiarra, patata-tortilla, indabak, kuia-haziak, kanela, etab.>
www.euskonews.com

A los tradicionales de crema, nata, limón, fresa, y chocolate se le han unido los de: té verde, Roquefot, Torta del Casar, chorizo, foie, salmón, cerveza, tomate, vino tinto, manzanilla, Donuts, ensaladilla rusa, tortilla de patatas, alubias, pipas de calabaza, canela, etc.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa