Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

digerir

Partekatu sareetan:

  • 1  v.tr. digeritu, digestioa egin

    algunas comidas se digieren fácilmente: janari batzuk oso erraz digeritzen dira

  • 2  v.tr. (fig.) gainditu

    no ha digerido del todo el accidente: istripua ez du erabat gainditu

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

digeritu (eu)

digerir (es)

Hala ere, proteinak digeritzen zailagoak dira hidratoak baino eta ez dugu kantitate handiegirik behar beharrezko aminoazidoak lortzeko, beraz, saia zaitez lotara joan baino pare bat ordu lehenago afaltzen eta kantitateekin kontuz ibiltzen.>
usabalbuletina19

No obstante, las proteínas son más difíciles de digerir que los hidratos y no necesitamos una cantidad demasiado grande para obtener los aminoácidos necesarios, así que procura cenar al menos un par de horas antes de acostarte y no pasarte con las cantidades.
usabalbuletina19


Gainera, ama orea fermentatua dagoenez ogiari industrialak ez dituen elikadura propietateak ematen dizkio, errazago digeritzen da eta elikagaiak hobeto xurgatzen dira.>
usabalbuletina19

También la masa madre, al ser fermentada, le da al pan unas propiedades nutritivas que no tiene el industrial, es más fácil de digerir y se absorben mejor los nutrientes.
usabalbuletina19


Bigarren, ekidin esnekiak, digeritzen motelak baitira eta azkenik, saia zaitez gosari arina egiten.>
hondartza-buletina18

En segundo lugar evita los lácteos y su derivados, lentos de digerir y por último procura que el desayuno seas muy ligero.
hondartza-buletina18


Karbohidratoen barruan hain ezagunak diren ehunak daude, disolbagarriak, zein disolbagaitzak, digestio-traktuan digeritu ezin direnak, baina beharrezkoak direnak osasuna mantentzeko eta pisurik ez hartzeko.>
hondartza-buletina18

También dentro de los hidratos de carbono se encuentran las famosas fibras, tanto solubles como insolubles que no se pueden digerir en el tracto digestivo pero son necesarias para mantener la salud y evitar ganar peso.
hondartza-buletina18


Gainera, ama orea fermentatua dagoenez ogiari industrialak ez dituen elikadura propietateak ematen dizkio, errazago digeritzen da eta elikagaiak hobeto xurgatzen dira.>
hondartza-buletina18

También la masa madre, al ser fermentada, le da al pan unas propiedades nutritivas que no tiene el industrial, es más fácil de digerir y se absorben mejor los nutrientes.
hondartza-buletina18

Ikusi adibide gehiago