Elhuyar Hiztegia

es > eu

especia

Partekatu sareetan:

  •  s.f. espezia; ongailu; (pl.) espezieria

    las especias se utilizan para sazonar las comidas: espeziak janariak ontzeko erabiltzen dira

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

espezia (eu)

especia (es)

Urdanetaren aurkikuntzaren garrantzia ulertzeko garai hartan espeziak zuten balioa ezagutu behar dugu: azukre kainabera, iltze, intxaur muskatu, aloe, piperra, kanela, jengibrea eta abar; erruz erabiltzen ziren botikak egiteko, janariak gozatzeko edo haragiaren ustel gustua ezkutatzeko ere bai.>
www.euskomedia.org

Para comprender la importancia del descubrimiento de Urdaneta, debemos conocer el valor que en la época se daba a las especias: caña de azúcar, clavo, nuez moscada, aloe, canela, jengibre y demás que se utilizaban con frecuencia para elaborar medicamentos, preparar alimentos o disimular el sabor de la podredumbre de la carne.
www.euskomedia.org


Espedizioa bi itsasontzik eta 150 eskifaia-kidek osatzen zuten eta Filipinetako artxipelagoan zeuden hainbat irla ezagutzen hasi ziren, pilotu indigenen eskutik Espeziatako irla edo Molucas delako irla amestura iritsi ziren arte.>
www.euskomedia.org

Reducida a dos naves y 150 tripulantes, la expedición se dedicó posteriormente a reconocer diversas islas del archipiélago filipino, hasta que, conducida por pilotos indígenas, llegó al cabo a la soñada isla de las Especias o las Molucas.
www.euskomedia.org


Espeziak, gozagarri ontzaileak, saltsak, zopak e.a. Lehendakari / kudeatzailea: José Javier Atín Calvo.>
www.berriozar15

Especias, condimentos sazonadores, salsas, sopas, etc. Presidente o gerente: José Javier Atín Calvo.
www.berriozar15


Sangina laranjaren nektarra espezia-ogiz eta gazta-izozkiz lagunduta>
www.bilbaointernational20

Néctar de naranja sanguina con pan de especias y helado de queso
www.bilbaointernational20


Espainian, azukrearekin, esne edo urarekin eta beste espezia batzuekin –esate baterako, kanela eta banillarekin– nahastu zutenean izan zuen kakaoak arrakasta.>
www.euskonews.com

En España el cacao tuvo éxito cuando se mezcló con azúcar, leche, o agua y otros especias como canela y vainilla.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago