Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

espolvorear

Partekatu sareetan:

  •  v.tr. hautseztatu

    espolvorear con azúcar: azukrez hautseztatu

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

hautseztatu (eu)

espolvorear (es)

Antxoa-kanapeak. Ogitartekoak egiteko erabili ohi den ogi-xerra bat moztu, oliotan frijitu eta kazola batean jarriko dugu, Parmako edo Mantxako gazta birrinduz egindako ohe baten gainean; ogiaren gainean, esnetan bustitako hogei edo hogeita hamar antxoa jarriko ditugu; gainean, olio fina bota, gazta birrindua hautseztatu eta labean egosiko dugu su ertainean, hamabost bat minutuz.>
www.euskonews.com

Canapé de anchoas: Se corta una rebanada de pan del que sirve para los emparedados; se fríe en aceite y se coloca en una tartera sobre un lecho de queso rallado de Parma o Manchego; sobre el pan se colocan en macizo veinte o treinta anchoas empapadas en leche; se echa encima aceite fino, se espolvorea con el mismo queso rallado y se cuece en el horno a medio fuego durante quince minutos.
www.euskonews.com


Zartaginetik atera eta paper xurgatzailean ipini behar dira, soberan duten olioa bertan utz dezaten; gero erretilu dotore batean ipini eta hautseztatu, gainetik azukre- eta kanela-hautsa botaz.>
www.euskonews.com

Tras sacarlas se les coloca sobre un papel absorbente para que dejen el aceite sobrante y luego se pone en una fuente bonita y se espolvorea por encima con azúcar glasé (azúcar el polvo) y canela en polvo.
www.euskonews.com


Hautseztatu sukalde-gainekoa irinarekin eta luzatu hostorea.>
www.hiru.com

Espolvorear la encimera de la cocina con harina y estirar el hojaldre.
www.hiru.com


Egosita dagoenean, hautseztatu gazta birrindua eta estali 5 minutuz.>
www.hiru.com

Cuando esté hecho, espolvorear el queso rallado y tapar durante 5 minutos.
www.hiru.com


Muntatu elaborazioa geruzaka: bat arrozarekin, bestea azarekin, hurrengoa haragiarekin eta azkena arrozarekin. Bukatzeko, hautseztatu paprika koilarakada erdirekin.>
www.hiru.com

Montar el plato en capas: una de arroz, otra de col, otra de carne, finalizando con otra de arroz, sobre la cual se espolvorea con media cucharada de paprica.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa