Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

fermento

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

hartzigarri (eu)

fermento (es)

Bestelakoak dira “gatzipen laktikoaren” bidez ekoiztutako gaztak, “erruloak” esaten dietenak, adibidez. Kasu horretan esnea 20º eta 21º C-tan uzten da gutxienez 20 orduz, eta beraz, gatzipena hartzigarrien bidez lortzen da, ez gatzagiaren eraginez. Dena den, gatzagi apur bat eransten zaio, prozesuan ia eraginik ez badu ere.>
www.euskonews.com

Otra cosa son los quesos de “coagulación láctica”, como son los llamados “rulos” en los cuales se tiene la leche por lo menos durante 20 horas entre 20º y 21º C., con lo que la coagulación se obtiene por los fermentos, no por el cuajo, que aunque se le añade un poquito apenas tiene incidencia en el proceso.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa