Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

gamba

Partekatu sareetan:


*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

ganba (eu)

gamba (es)

Espinakak garbantzuekin eta ganbak>
www.euskalkultura.com

Espinacas con garbanzos, y gambas
www.euskalkultura.com


Ganba brotxeta>
www.gastrofesta14

Brocheta de gambas
www.gastrofesta14


Goizean zehar tortilei urdaiazpiko kroketa krematsu, ganba txitxiburruntzia edo gabila bezalako pintxoa gehitzen joaten zaizkie.>
www.gastrofesta14

A las tortillas a lo largo de la mañana, y del día, se le suman pinchos como la cremosa croqueta de jamón, la brocheta de gambas y la gavilla.
www.gastrofesta14


Bi horiei batzen zaizkie masailak perretxikoekin; Aralar Txipiroia, bere adar eta tintaz beteriko txipiroia, tipula eta piper berdearekin, tosta bero baten gainean eta txipiroi mahonesarekin lagunduta; ganba txitxiburruntzia pikilo saltsarekin; foie plantxan sagar purearekin; eta legtatz arrautzak.>
www.gastrofesta14

A estos dos se les suman las carrilleras con setas; el Chipirón Aralar, un chipirón relleno con los tentáculos y tinta, con cebolla y pimiento verde, presentado encima de una tosta caliente y con mahonesa de chipirón; la brocheta de gambas con salsa de piquillos; el foie a la plancha con puré de manzana; y las huevas de merluza.
www.gastrofesta14


Klasikoen artean aurkitzen ditugu, momentuan egindako patata tortila eta gabardinadun ganba romescu-rekin; berrien artean, izkiratzar rissottoa, kalamar arroka, ia minak diren patatak eta txangurro eta azalore kremako gisatua; Aloña Menditik ekarriak, galeper arrautza frijituak eta txangurro krepea eta Oñatzetik iritsiak, ontto, foie eta sagar meta eta arkume eta patata ostopila.>
www.gastrofesta14

Entre tantos manjares nos encontramos entre los clásicos, la tortilla de patata hecha al momento y la gamba gabardina con romescu; entre los actuales, el rissotto de carabineros, la roca de calamar, las patatas casi bravas y el guiso de txangurro y crema de coliflor; traídos desde el Aloña Mendi los huevos fritos de codorniz y el crep de txangurro y llegados desde el Oñatz, la meta de hongos, foie y manzana y el milhojas de cordero y patatas panadera.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago