Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

ganba

Partekatu sareetan:

  •  iz. (Zool.) gamba

    ganba zurituak ekarri eta ganba-budina prestatuko dut: trae las gambas peladas y prepararé un pudín de gambas

ganba *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...i zirela, langileei txinparta erori eta ganbara barruan ziren paper batzuek su hartu dute...


...nbat artistaren diskoetan egindako orkestrarako moldaketek ganbara musikan murgiltzera eraman dute Senperena. Diskoaren ...


... hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba , gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla ...


La gula del norte freskoa, ganbekin , perretxikoekin, baratxuri eran, ANGULAS AGUINAGA, 125 g-ko...


...lau isurkiko teilatuak koroatua; hiru solairu eta ganbara bateko dorre honek mendebaldean du sarbide nagusia...


.... Hurbiltasun handiagoa lortzeraâ. Bilboko Merkataritza Ganbarako zerbitzu guztietarako kalitatearen zilarrezko Q-a jasoko...


...okia atera eta eskura eman nion. Neure ganbarako lehenbiziko maila igo nuen...


Magma ganbara Magma ganbara litosferako sakonera txikian, sumendien azpian kilometro ...


...bitartean, irratia piztu eta, hara non, Ganbara irratsaioan Mariano Ferrer kazetariaren ahotsa entzun nuen...


...egosten joan dadin. Gutxi falta zaionean ganbak eta langostinoak gehitu. Pasta egosia dagoenean ...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

ganba (eu)

gamba (es)

Espinakak garbantzuekin eta ganbak>
www.euskalkultura.com

Espinacas con garbanzos, y gambas
www.euskalkultura.com


Ganba brotxeta>
www.gastrofesta14

Brocheta de gambas
www.gastrofesta14


Goizean zehar tortilei urdaiazpiko kroketa krematsu, ganba txitxiburruntzia edo gabila bezalako pintxoa gehitzen joaten zaizkie.>
www.gastrofesta14

A las tortillas a lo largo de la mañana, y del día, se le suman pinchos como la cremosa croqueta de jamón, la brocheta de gambas y la gavilla.
www.gastrofesta14


Bi horiei batzen zaizkie masailak perretxikoekin; Aralar Txipiroia, bere adar eta tintaz beteriko txipiroia, tipula eta piper berdearekin, tosta bero baten gainean eta txipiroi mahonesarekin lagunduta; ganba txitxiburruntzia pikilo saltsarekin; foie plantxan sagar purearekin; eta legtatz arrautzak.>
www.gastrofesta14

A estos dos se les suman las carrilleras con setas; el Chipirón Aralar, un chipirón relleno con los tentáculos y tinta, con cebolla y pimiento verde, presentado encima de una tosta caliente y con mahonesa de chipirón; la brocheta de gambas con salsa de piquillos; el foie a la plancha con puré de manzana; y las huevas de merluza.
www.gastrofesta14


Klasikoen artean aurkitzen ditugu, momentuan egindako patata tortila eta gabardinadun ganba romescu-rekin; berrien artean, izkiratzar rissottoa, kalamar arroka, ia minak diren patatak eta txangurro eta azalore kremako gisatua; Aloña Menditik ekarriak, galeper arrautza frijituak eta txangurro krepea eta Oñatzetik iritsiak, ontto, foie eta sagar meta eta arkume eta patata ostopila.>
www.gastrofesta14

Entre tantos manjares nos encontramos entre los clásicos, la tortilla de patata hecha al momento y la gamba gabardina con romescu; entre los actuales, el rissotto de carabineros, la roca de calamar, las patatas casi bravas y el guiso de txangurro y crema de coliflor; traídos desde el Aloña Mendi los huevos fritos de codorniz y el crep de txangurro y llegados desde el Oñatz, la meta de hongos, foie y manzana y el milhojas de cordero y patatas panadera.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago