Elhuyar Hiztegia

es > eu

harina

Partekatu sareetan:

  •  s.f. irin

    en ese molino venden harina: errota horretan irina saltzen dute


*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

irin (eu)

harina (es)

Toponimoak dira nazioaren ondare kulturalaren atal bat, eta indigenen zeremonia-etxeak, eliza eta komentu kolonialak, irin-errotak, anila lantzeko lekuak eta beste edozein testigantza historiko bezain garrantzitsuak dira.>
www.ermua.es

Los topónimos son parte integrante del patrimonio cultural de la nación, y tienen la misma dignidad que los centros ceremoniales indígenas, iglesias y conventos coloniales, molinos de harina, obrajes añileros, y todo tipo de testimonio histórico.
www.ermua.es


Hau da, zatitan egosia eta jakiari zaporea areagotzen dion baratxuria, irina nahiz urdaiazpikoa dituen olio erre batekin.>
turismodenavarra27

Es decir, cocido, cortado en trozos y acompańado de un sofrito de ajo, harina y jamón, que agregan sabor a este exquisito plato.
turismodenavarra27


Kinoatik postreetarako irina, bexamela, ahiak, pasta italiarra, etab. lor daitezke. Kinoa-aleen fermentaziotik “chicha” egiten da, Andeetako alkoholdun edari tipikoa.>
usabalbuletina19

A partir de la quinua se puede obtener harina para postres, bechamel, papillas, pasta italiana, etc. De la fermentación de los granos se hace la "chicha", bebida alcohólica típica andina.
usabalbuletina19


Oinarrizko osagaien kalitateak: irina, gatza eta erabiltzen den ura ere, legamiaz ahaztu gabe.>
usabalbuletina19

La calidad de los ingredientes básicos: la harina, la sal y hasta el agua que se utiliza, sin olvidarnos de la levadura utilizada.
usabalbuletina19


Lehortzen ez bada ongi mantentzen da, ura eta irina gehitzen zaizkio 3-4 egunero, baina ez da izoztu behar mikroorganismoak hilko lirateke eta.>
usabalbuletina19

Se mantiene bien si no se deja que se seque, y se añade agua y harina cada 3-4 días, pero no se debe congelar porque se morirían los microorganismos.
usabalbuletina19

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa