Besteak beste, honako hauek zeuden: kanpasak, normalean zekale lastoz eginak, eta zerealak edo eltzekariak jasotzeko erabiltzen zirenak; asto saskiak, astoaren gainean jarri eta barazkiak azokara edo merkatura eramateko erabiltzen zirenak; burusaski edo buruotarrak, salgaiak merkatura buru gainean eramateko saski handiak; lepasaski, lepotar edo bizkarsaskiak, sagarrak, patatak eta abar eramateko; eskuotar edo besosaskiak, edozein erabilera emateko balio zuten saski kirtendunak; perretxikotarako saskiak; gazta egiteko zumitzak, sehaskak, euritako ontziak, eta abar. Hori guztia egiten du gaur egun gure artisauak.>
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Así, existían entre otros, cientos de tipos: el escriño o kanpasa fabricado generalmente con paja de centeno, en forma de tinaja con su tapa que se utilizaba para guardar cereal o legumbres; las asto saskiak que se colocaban sobre el burro para llevar las verduras a la feria o al mercado; las burusaski o buruotarra, que eran grandes cestos para llevar sobre la cabeza los productos al mercado; los lepasaski, lepotarra o bizkarsaski para el acarreo de la manzana, patata o para llevar en el caserío; los eskuotarrak o besosaskiak cestos para todo uso que tienen asas, hasta los más modernos que fabrica actualmente nuestro artesano para llevar perritxikus, pasando por zumitxas (encellas) para hacer queso, cunas, paragüeros, entre otros productos.
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