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  • 1  s.m. likore; edari bizi

    licor de manzana: sagar-likorea

    licor de café: kafe-likorea

  • 2  s.m. (Quím.) likore

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

likore (eu)

licor (es)

Likore hau anisa basaranekin beratzearen ondorioz lortzen da. Basarana fruitu biribila eta txikia da, hur baten tamainakoa, beltz urdinxka eta gustu latzekoa.>
turismodenavarra27

Este licor surge por la maceración del anís con las endrinas, fruto redondo y pequeńo, del tamańo de una avellana, negro azulado y áspero al gusto.
turismodenavarra27


Gastronomia / Likore-dendak Licores Azanza ABΑRZUZA>
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Productos agroalimentarios / Licorerνas Licores Azanza ABΑRZUZA
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Hona hemen osagaiak: 1 kg irin, 500 gr azukre, 200-250 gr gurin edo antzeko zerbait (antzina koipeki naturala erabiltzen zuten, adibidez zerri-manteka), 8 arrautza, eta anisaren likorea edo esentzia, funtsezkoa azken usain-ezaugarria emateko.>
www.euskonews.com

Los ingredientes son: 1 kg. de harina, 500 gr. de azúcar, 200-250 gr. de mantequilla o similar (antiguamente se empleaba grasa natural, por ejemplo manteca de cerdo), 8 huevos y, lo que se considera fundamental para el aroma final, anís bien en licor o esencia.
www.euskonews.com


Gertutik ezagutzen dudanarekin hasteagatik, Sant Antony´seko High Tablea formaltasun osoz hasten den afaria da baina hor ditugun ardo frantses, likore, oporto eta geroko ezinbesteko tragoak bukatu ondoren batek daki nola bukatuko den! Sant Antony´s eko ikasle gau giroa "Buttery" edo tabernan pilatzen da, irakasle, gonbidatu eta bestelako bisitariak High Table erako biltzen diren jangela azpian, hain justu.>
www.euskonews.com

En Sant Antony´s, por empezar con aquello que uno conoce más de cerca, una High Table es una cena que da comienzo plena de formalidad y puede previsiblemente acabar como el rosario de la aurora, una vez acabados los vinos franceses, los licores, el oporto y el inevitable copazo posterior en la algarabía nocturna de Sant Antony´s, concentrada normalmente por los estudiantes en la taberna o "Buttery", ubicada justo a los pies del salón comedor donde tiene lugar la High Table de los profesores, invitados y demás visitantes.
www.euskonews.com


Kontua da sukaldean asko erabiltzen ditugula ardoak eta likoreak, gustatu edo ez, jakien zaporea hobetu egiten dute eta.>
www.euskonews.com

Pero es una realidad que nosotros en cocina, queramos o no, utilizamos mucho los vinos y licores. Y además esos realzan el resultado.
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Ikusi adibide gehiago
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Likore hau anisa basaranekin beratzearen ondorioz lortzen da. Basarana fruitu biribila eta txikia da, hur baten tamainakoa, beltz urdinxka eta gustu latzekoa.>
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Este licor surge por la maceración del anís con las endrinas, fruto redondo y pequeńo, del tamańo de una avellana, negro azulado y áspero al gusto.
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Hona hemen osagaiak: 1 kg irin, 500 gr azukre, 200-250 gr gurin edo antzeko zerbait (antzina koipeki naturala erabiltzen zuten, adibidez zerri-manteka), 8 arrautza, eta anisaren likorea edo esentzia, funtsezkoa azken usain-ezaugarria emateko.>
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Los ingredientes son: 1 kg. de harina, 500 gr. de azúcar, 200-250 gr. de mantequilla o similar (antiguamente se empleaba grasa natural, por ejemplo manteca de cerdo), 8 huevos y, lo que se considera fundamental para el aroma final, anís bien en licor o esencia.
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Gertutik ezagutzen dudanarekin hasteagatik, Sant Antony´seko High Tablea formaltasun osoz hasten den afaria da baina hor ditugun ardo frantses, likore, oporto eta geroko ezinbesteko tragoak bukatu ondoren batek daki nola bukatuko den! Sant Antony´s eko ikasle gau giroa "Buttery" edo tabernan pilatzen da, irakasle, gonbidatu eta bestelako bisitariak High Table erako biltzen diren jangela azpian, hain justu.>
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En Sant Antony´s, por empezar con aquello que uno conoce más de cerca, una High Table es una cena que da comienzo plena de formalidad y puede previsiblemente acabar como el rosario de la aurora, una vez acabados los vinos franceses, los licores, el oporto y el inevitable copazo posterior en la algarabía nocturna de Sant Antony´s, concentrada normalmente por los estudiantes en la taberna o "Buttery", ubicada justo a los pies del salón comedor donde tiene lugar la High Table de los profesores, invitados y demás visitantes.
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Kontua da sukaldean asko erabiltzen ditugula ardoak eta likoreak, gustatu edo ez, jakien zaporea hobetu egiten dute eta.>
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