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el jabalí tiene el morro largo: basurdeak mutur luzea du
debes limpiarte el morro con agua: muturra urez garbitu behar duzu
tiene abollado el morro del coche: automobilaren muturra mailatuta dauka
muturretik
ponme un vaso porque no quiero beber a morro: basoa ipini, ez dut muturretik edan nahi eta
muturtuta egon, zapuztuta egon
1
(col.) [sin pagar] musu-truk, hutsean, hutsaren truk(e); ordaindu gabe
¿quieres viajar por el morro?: musu-truk bidaiatu nahi duzu?
2
(col.) [con descaro] lotsagabe, lotsagabekeriaz, batere lotsarik gabe
lo cogió por el morro, sin pedir permiso a nadie: batere lotsarik gabe hartu zuen, inori baimenik eskatu gabe
azal lodia izan, kopeta izan, kopetan azala izan, kopetan zazpi azal izan
tiene mucho morro y pide dinero a cualquiera: azal lodia du eta edozeini eskatzen dio dirua
¡hace falta tener morro!: kopeta behar da!
¡tienes un morro que te lo pisas!: azal lodia duzu gero!
Horrez gain, menuan txerriaren hankak (Enkarterrietan "patos" izendatuak) eta belarriak ezinbesteko osagaiak ziren. Are, zenbaitetan, txerriaren muturrak ere jaten ziren.>
www.euskomedia.org
En el menú, además, no podían faltar las patas (en la zona encartada "patos") y orejas de cerdo, a veces incluyéndose los morros, preparado todo ello en salsa "a la vizcaína".
www.euskomedia.org
Muturrak eta onttoak tarrinan>
www.gastrofesta14
Morros y hongos en tarrina
www.gastrofesta14
Txahal muturra, behin ilez ondo garbituta, 2 orduz egosi barazki salda xuabe batetan. Salda berberean utziz gordezen ditugu gero erabiltzeko....>
www.gastrofesta14
Cocemos durante aproximadamente dos horas el morro de ternera, bien limpio de pelos, en un caldo muy suave de verduras...
www.gastrofesta14
Kartan aurkituko ditugun platerren artean ditugu: zainzuri freskoak arrautza poche eta perretxikoen emultsioarekin, Puenteko piperrak labean erreak, ontto nahaskia, Orbaizetako gazta xaflen entsalada intxaur oliozpinarekin, denboraldiko babarrun potxak, txerri belarria tenpuran, Piriniotako behi txuleta, babarrun gorriak bere sakramentu guztiekin, barazki panachea, idi tripaki eta muturrak edo txerri eskutxoak foiez beteak.>
www.gastrofesta14
Entre los platos que podremos encontrar en la carta están los espárragos frescos con huevo poché y emulsión de perretxikos, los pimientos de Puente asados, el revuelto de hongos, la ensalada de lascas de queso de Orbaizeta con vinagreta de nueces, las alubias pochas de temporada, la oreja de cerdo en tempura, el chuletón de vaca pirenaica, las alubias rojas con sacramento, la panaché de verduras, los morros y callos de ternera o las manitas de cuto divino rellenas de foie.
www.gastrofesta14
Hezurrik gabeko txerri-eskuak kalabazinean bilduta eta plantxan eginiko foiearekin; txahal-buztan, sagar eta patata-pure hostopila, ardo beltz saltsarekin; eta txahal-muturrak barazki-saltsan.>
www.gastrofesta14
Las manitas de cerdo deshuesadas en camisa de calabacín y foie a la plancha; el milhojas de rabo de ternera, manzana y puré de patatas con salsa de vino tinto; y los morros de ternera en salsa de verduras.
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Horrez gain, menuan txerriaren hankak (Enkarterrietan "patos" izendatuak) eta belarriak ezinbesteko osagaiak ziren. Are, zenbaitetan, txerriaren muturrak ere jaten ziren.>
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En el menú, además, no podían faltar las patas (en la zona encartada "patos") y orejas de cerdo, a veces incluyéndose los morros, preparado todo ello en salsa "a la vizcaína".
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Txahal muturra, behin ilez ondo garbituta, 2 orduz egosi barazki salda xuabe batetan. Salda berberean utziz gordezen ditugu gero erabiltzeko....>
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Cocemos durante aproximadamente dos horas el morro de ternera, bien limpio de pelos, en un caldo muy suave de verduras...
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Kartan aurkituko ditugun platerren artean ditugu: zainzuri freskoak arrautza poche eta perretxikoen emultsioarekin, Puenteko piperrak labean erreak, ontto nahaskia, Orbaizetako gazta xaflen entsalada intxaur oliozpinarekin, denboraldiko babarrun potxak, txerri belarria tenpuran, Piriniotako behi txuleta, babarrun gorriak bere sakramentu guztiekin, barazki panachea, idi tripaki eta muturrak edo txerri eskutxoak foiez beteak.>
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Entre los platos que podremos encontrar en la carta están los espárragos frescos con huevo poché y emulsión de perretxikos, los pimientos de Puente asados, el revuelto de hongos, la ensalada de lascas de queso de Orbaizeta con vinagreta de nueces, las alubias pochas de temporada, la oreja de cerdo en tempura, el chuletón de vaca pirenaica, las alubias rojas con sacramento, la panaché de verduras, los morros y callos de ternera o las manitas de cuto divino rellenas de foie.
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Hezurrik gabeko txerri-eskuak kalabazinean bilduta eta plantxan eginiko foiearekin; txahal-buztan, sagar eta patata-pure hostopila, ardo beltz saltsarekin; eta txahal-muturrak barazki-saltsan.>
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Las manitas de cerdo deshuesadas en camisa de calabacín y foie a la plancha; el milhojas de rabo de ternera, manzana y puré de patatas con salsa de vino tinto; y los morros de ternera en salsa de verduras.
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