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  •  s.m. mutur, musu

    el jabalí tiene el morro largo: basurdeak mutur luzea du

    debes limpiarte el morro con agua: muturra urez garbitu behar duzu

    tiene abollado el morro del coche: automobilaren muturra mailatuta dauka


*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

mutur (eu)

morro (es)

Horrez gain, menuan txerriaren hankak (Enkarterrietan "patos" izendatuak) eta belarriak ezinbesteko osagaiak ziren. Are, zenbaitetan, txerriaren muturrak ere jaten ziren.>
www.euskomedia.org

En el menú, además, no podían faltar las patas (en la zona encartada "patos") y orejas de cerdo, a veces incluyéndose los morros, preparado todo ello en salsa "a la vizcaína".
www.euskomedia.org


Muturrak eta onttoak tarrinan>
www.gastrofesta14

Morros y hongos en tarrina
www.gastrofesta14


Txahal muturra, behin ilez ondo garbituta, 2 orduz egosi barazki salda xuabe batetan. Salda berberean utziz gordezen ditugu gero erabiltzeko....>
www.gastrofesta14

Cocemos durante aproximadamente dos horas el morro de ternera, bien limpio de pelos, en un caldo muy suave de verduras...
www.gastrofesta14


Kartan aurkituko ditugun platerren artean ditugu: zainzuri freskoak arrautza poche eta perretxikoen emultsioarekin, Puenteko piperrak labean erreak, ontto nahaskia, Orbaizetako gazta xaflen entsalada intxaur oliozpinarekin, denboraldiko babarrun potxak, txerri belarria tenpuran, Piriniotako behi txuleta, babarrun gorriak bere sakramentu guztiekin, barazki panachea, idi tripaki eta muturrak edo txerri eskutxoak foiez beteak.>
www.gastrofesta14

Entre los platos que podremos encontrar en la carta están los espárragos frescos con huevo poché y emulsión de perretxikos, los pimientos de Puente asados, el revuelto de hongos, la ensalada de lascas de queso de Orbaizeta con vinagreta de nueces, las alubias pochas de temporada, la oreja de cerdo en tempura, el chuletón de vaca pirenaica, las alubias rojas con sacramento, la panaché de verduras, los morros y callos de ternera o las manitas de cuto divino rellenas de foie.
www.gastrofesta14


Hezurrik gabeko txerri-eskuak kalabazinean bilduta eta plantxan eginiko foiearekin; txahal-buztan, sagar eta patata-pure hostopila, ardo beltz saltsarekin; eta txahal-muturrak barazki-saltsan.>
www.gastrofesta14

Las manitas de cerdo deshuesadas en camisa de calabacín y foie a la plancha; el milhojas de rabo de ternera, manzana y puré de patatas con salsa de vino tinto; y los morros de ternera en salsa de verduras.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago
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Horrez gain, menuan txerriaren hankak (Enkarterrietan "patos" izendatuak) eta belarriak ezinbesteko osagaiak ziren. Are, zenbaitetan, txerriaren muturrak ere jaten ziren.>
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En el menú, además, no podían faltar las patas (en la zona encartada "patos") y orejas de cerdo, a veces incluyéndose los morros, preparado todo ello en salsa "a la vizcaína".
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Cocemos durante aproximadamente dos horas el morro de ternera, bien limpio de pelos, en un caldo muy suave de verduras...
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Kartan aurkituko ditugun platerren artean ditugu: zainzuri freskoak arrautza poche eta perretxikoen emultsioarekin, Puenteko piperrak labean erreak, ontto nahaskia, Orbaizetako gazta xaflen entsalada intxaur oliozpinarekin, denboraldiko babarrun potxak, txerri belarria tenpuran, Piriniotako behi txuleta, babarrun gorriak bere sakramentu guztiekin, barazki panachea, idi tripaki eta muturrak edo txerri eskutxoak foiez beteak.>
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Entre los platos que podremos encontrar en la carta están los espárragos frescos con huevo poché y emulsión de perretxikos, los pimientos de Puente asados, el revuelto de hongos, la ensalada de lascas de queso de Orbaizeta con vinagreta de nueces, las alubias pochas de temporada, la oreja de cerdo en tempura, el chuletón de vaca pirenaica, las alubias rojas con sacramento, la panaché de verduras, los morros y callos de ternera o las manitas de cuto divino rellenas de foie.
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Hezurrik gabeko txerri-eskuak kalabazinean bilduta eta plantxan eginiko foiearekin; txahal-buztan, sagar eta patata-pure hostopila, ardo beltz saltsarekin; eta txahal-muturrak barazki-saltsan.>
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Las manitas de cerdo deshuesadas en camisa de calabacín y foie a la plancha; el milhojas de rabo de ternera, manzana y puré de patatas con salsa de vino tinto; y los morros de ternera en salsa de verduras.
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