Elhuyar Hiztegia

es > eu

nata

Partekatu sareetan:

  • 1  s.f. esne-gain, gain

    me gusta comer la nata de la leche con pan y azúcar: esnearen gaina ogiz eta azukrez jatea gustatzen zait

  • 2  s.f. chantilly

    he comido un pastel relleno de nata: chantillyz betetako pastela jan dut

  • 3  s.f. (fig.) gain; lore; onen, ederren

    al concierto acudió la flor y nata de la ciudad: kontzertura hiriko gaina eta lorea etorri zen

  • de nata

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

esne-gain (eu)

nata (es)

Esne-gain freskoan eta arrautza gorringoetan bustitako ogi-torrada, txigortua eta karamelutua, limoi-ezkaiaren izozkiarekin>
www.congresociudadaniadigital1

Torrija empapada en nata fresca y yemas de huevo, tostada y caramelizada, con helado de tomillo limonero.
www.congresociudadaniadigital1


Tipulina fin fin moztu eta su eztian egiten dugu, ur pixka bat eta esnegain txorrotada gehitu, gutxitzen utzi eta irabiatu...>
www.gastrofesta14

Pochamos la cebolleta finamente picada, añadimos un poco de agua y un poco de nata, reducimos y trituramos. Reservar. Cortamos el...
www.gastrofesta14


Bazkaria amaiera gozo bikain bat emateko honeko azkenburukoak aurkituko ditugu kartan: txokolatezko coulanta mango izozkiarekin; tatin tarta esnegainarekin; edo bi sorbeteetako edozein, mojito edo gintonic.>
www.gastrofesta14

Para darle un buen colofón dulce a la comida podemos optar por elegir el coulant de chocolate con helado de mango; la tarta tatin con su nata; o cualquiera de los dos sorbetes, que pueden ser de mojito o de gintonic.
www.gastrofesta14


Azkenburukoen artean, denak etxean eginak, aurkitu ditzakegu yogurt-mousse eta pasio fruitu tarta, goxua, krema eta esnegainaz beteriko ijito-besoa edota krema hostorea.>
www.gastrofesta14

Entre los postres, todos ellos caseros, destacan la tarta de tiramisú, la tarta de mousse de yogurt y frutas de la pasión, el goxua, el brazo de gitano relleno de crema y nata o el hojaldre de crema.
www.gastrofesta14


Esnegainaren 125gr-ak berotu eta txokolatezko 100gr-ak desegiten ditugu azukrearekin batera.>
www.gastrofesta14

Calentar los 125gr de nata y derretir los 100gr de chocolate junto con el azúcar.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gain (eu)

nata (es)

Bota esne gaina eta eman irakinaldi bat.>
www.hiru.com

Verter la nata líquida y darle un hervor.
www.hiru.com


Egin saltsa: bota salda, cognaca, esne gaina eta piperbeltz berdea zartaginean eta, egosi su ertainean.>
www.hiru.com

Añadir el caldo, el cognac, la nata y la pimienta verde a la sartén y, cocer a fuego medio.
www.hiru.com


Esne gain litro 1>
www.hiru.com

1 litro de nata de montar
www.hiru.com


Harrotu esne gaina azukrearekin.>
www.hiru.com

Montar la nata con el azúcar.
www.hiru.com


Irabiatu esne gaina ia harrotu arte eta nahastu txokolatearekin.>
www.hiru.com

Batir la nata hasta semimontar y mezclar con el chocolate.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gain (eu)

nata (es)

Bota esne gaina eta eman irakinaldi bat.>
www.hiru.com

Verter la nata líquida y darle un hervor.
www.hiru.com


Egin saltsa: bota salda, cognaca, esne gaina eta piperbeltz berdea zartaginean eta, egosi su ertainean.>
www.hiru.com

Añadir el caldo, el cognac, la nata y la pimienta verde a la sartén y, cocer a fuego medio.
www.hiru.com


Esne gain litro 1>
www.hiru.com

1 litro de nata de montar
www.hiru.com


Harrotu esne gaina azukrearekin.>
www.hiru.com

Montar la nata con el azúcar.
www.hiru.com


Irabiatu esne gaina ia harrotu arte eta nahastu txokolatearekin.>
www.hiru.com

Batir la nata hasta semimontar y mezclar con el chocolate.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gain (eu)

nata (es)

Bota esne gaina eta eman irakinaldi bat.>
www.hiru.com

Verter la nata líquida y darle un hervor.
www.hiru.com


Egin saltsa: bota salda, cognaca, esne gaina eta piperbeltz berdea zartaginean eta, egosi su ertainean.>
www.hiru.com

Añadir el caldo, el cognac, la nata y la pimienta verde a la sartén y, cocer a fuego medio.
www.hiru.com


Esne gain litro 1>
www.hiru.com

1 litro de nata de montar
www.hiru.com


Harrotu esne gaina azukrearekin.>
www.hiru.com

Montar la nata con el azúcar.
www.hiru.com


Irabiatu esne gaina ia harrotu arte eta nahastu txokolatearekin.>
www.hiru.com

Batir la nata hasta semimontar y mezclar con el chocolate.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gain (eu)

nata (es)

Bota esne gaina eta eman irakinaldi bat.>
www.hiru.com

Verter la nata líquida y darle un hervor.
www.hiru.com


Egin saltsa: bota salda, cognaca, esne gaina eta piperbeltz berdea zartaginean eta, egosi su ertainean.>
www.hiru.com

Añadir el caldo, el cognac, la nata y la pimienta verde a la sartén y, cocer a fuego medio.
www.hiru.com


Esne gain litro 1>
www.hiru.com

1 litro de nata de montar
www.hiru.com


Harrotu esne gaina azukrearekin.>
www.hiru.com

Montar la nata con el azúcar.
www.hiru.com


Irabiatu esne gaina ia harrotu arte eta nahastu txokolatearekin.>
www.hiru.com

Batir la nata hasta semimontar y mezclar con el chocolate.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gain (eu)

nata (es)

Bota esne gaina eta eman irakinaldi bat.>
www.hiru.com

Verter la nata líquida y darle un hervor.
www.hiru.com


Egin saltsa: bota salda, cognaca, esne gaina eta piperbeltz berdea zartaginean eta, egosi su ertainean.>
www.hiru.com

Añadir el caldo, el cognac, la nata y la pimienta verde a la sartén y, cocer a fuego medio.
www.hiru.com


Esne gain litro 1>
www.hiru.com

1 litro de nata de montar
www.hiru.com


Harrotu esne gaina azukrearekin.>
www.hiru.com

Montar la nata con el azúcar.
www.hiru.com


Irabiatu esne gaina ia harrotu arte eta nahastu txokolatearekin.>
www.hiru.com

Batir la nata hasta semimontar y mezclar con el chocolate.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago