Leku paregabea da bertako azienda hazi eta hark bere fruituak eman diezazkigun: behi- eta ardi-haragia; baita esnekiak ere, hala nola Erronkari eta Idiazabal Jatorri Deiturako gaztak, mamia edo gaztanbera; txerrikia eta hestebeteak; ahatea eta eratorriak; ehiza eta ibaiko arrantza, adibidez, amuarrain eta izokin gozo-gozoak; hainbat ziza eta onddo; baratze “bertikaleko” produktuak, hala nola lekak, tomateak edo ilarrak; eta artisau-gozogintzako produktu asko eta asko, hala nola tututxoak edo txantxigorri-opilak.>
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El escenario ideal para el desarrollo de una ganadería autóctona que nos brinda sus frutos: carne vacuna y ovina, y derivados lácteos tales como los quesos con DO Roncal e Idiazabal, la cuajada o el requesón. Carne porcina y su chacinería; pato y derivados; caza y pesca de río como las sabrosas truchas y los salmones; setas y hongos variados; productos de huerta vertical como alubias, tomates o guisantes, y una amplia variedad de repostería artesana, como los canutillos o las tortas de txantxigorri.
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