Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

tortilla

Partekatu sareetan:

  •  s.f. arrautzopil, tortilla

    va a comer tortilla de patatas: patata-arrautzopila jango du

    le gusta la tortilla francesa: tortilla frantsesa gustatzen zaio


*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

arrautzopil (eu)

tortilla (es)

Tostak ere bikainak dira bai Tumaka iberiko, tomate eta oliba olioarekin, zein Aralar antxoa, hegalabur eta piparrekin, ogitarteko formatuan ere prestatzen dutena. Ogi eta ogi tartean ere aurkitu ditzakegu haragi egosia tomate edo perretxikoekin; perretxiko, gazta eta hirugiharrarena; eta rokefort, perretxiko eta antxoa arrautzopila.>
www.gastrofesta14

Las tostas están deliciosas tanto la Tumaka con ibérico, tomate y aceite de oliva, como la Aralar, con anchoa, atún y guindilla, que también lo podemos tomar en formato bocadillo, donde luce junto con los de carne cocida con tomate o champis; setas, queso y bacon; y tortilla de roquefort, setas y anchoa.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

tortilla (eu)

tortilla (es)

Tortilla tradizional onenaren saria, Xabi Coronadok eta Fagorreko lankideek egin zuten 'Udalaitz' tortillak jaso zuen.>
www.euskalkultura.com

El premio a la mejor tortilla tradicional fue para la receta 'Udalaitz', preparada por Xabi Coronado y sus compañeros de Fagor.
www.euskalkultura.com


[Shanghaiko 1go Tortilla Lehiaketaren irabazleak (argazkia ShanghaiEE)]>
www.euskalkultura.com

[Los vencedores del Primer Campeonato de Tortillas de Shanghai posaron orgullosos (foto ShanghaiEE)]
www.euskalkultura.com


New York Times egunkariak aditu gisa aipatzen du Eder Montero euskal sukaldaria gaurko alean patata tortilari buruz argitara eman duen artikulu batean.>
www.euskalkultura.com

El diario New York Times recoge en un artículo que publica hoy en su sección de Gastronomia (Dining & Wine) la opinión experta del cocinero vasco asentado en la Gran Manzana Eder Montero, a quien la periodista especializada Elaine Louine recurre para explicar a sus lectores cómo elaborar de manera óptima una tortilla de patatas.
www.euskalkultura.com


Afariaren menua honako jakiek osatzen zuten: mediterraniar/itsaspaella, babarrunak, solomoa piperrekin, tripakiak, tortila pintxoak eta arrozesnea.>
www.euskalkultura.com

El menú consistió en paella mediterránea/marítima, alubias, lomos conpimientos, callos, pintxos de tortilla y arroz con leche. Todo elloacompañado con vino tinto y blanco para los adultos, y refrescos para los más jóvenes.
www.euskalkultura.com


Euskal sushi-a' edo patata tortilaren bertsio asiarra Shanghaiko Euskal Etxeko kideek asmatuta>
www.euskalkultura.com

Euskal sushi o cómo 'deconstruir' una tortilla de patatas al estilo de la Euskal Etxea de Shanghai
www.euskalkultura.com

Ikusi adibide gehiago