Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Dictionary units

Other dictionaries

Idazlagun

es > eu

vaina

Share:

  • 1  s.f. zorro, leka

    metió su espada en la vaina: ezpata zorroan sartu zuen

  • 2  s.f. leka

    para comer quiero vainas con patatas: bazkaltzeko leka-patatak nahi ditut

  • 3  s.f. (Biol.) zorro

    la vaina foliar: hosto-zorroa

  • 4  s.f. (Electr.) zorro

  • 5  s.f. (col.) lelo, kirten, memelo, kaiku, ergel

*Examples are automatically obtained from dabilena

leka (eu)

vaina (es)

Ikerketa honetan frogatu ahal izan denez, giza-larruazalaren birsorkuntza eta orbaintzerako giltzarrizko zelulak, nerbio periferikoa inguratzen duen lekatik eratorritako zeluluak dira>
www.spri7

En esta investigación se ha descubierto que las células clave para la regeneración y cicatrización de la piel humana vienen realmente de la vaina que recubre el nervio periférico.
www.spri7

More examples
*Examples are automatically obtained from dabilena

zorro (eu)

vaina (es)

Zorroak edo bainak bildu ondoren, aleak atera eta lurrean zabaltzen dira; estali, eta hiruzpalau egunez horrela utzi behar dira, hartzitzen hasteko. Ondoren, eguzkitan jartzen dira lehortzen, 80 bat kiloko zakutan sartu, eta txokolategileei bidaltzen zaizkie.>
www.euskonews.com

Tras la recolección de las vainas o bayas, se sacan los granos, que se extienden en el suelo, se cubren y se dejan así durante 3 a 4 días para que inicien la fermentación, tras lo cual se ponen al sol para que se sequen y posteriormente se envasan en sacos de unos 80 kilos, en los que se envían a los fabricantes chocolateros.
www.euskonews.com


Kakao-aleak kakao-zuhaitzen (theobroma cacao) zorroetan daude.>
www.euskonews.com

El grano del cacao se encuentra en la vaina del árbol del cacao (“theobroma cacao”).
www.euskonews.com


Zorro edo baia bakoitzaren barruan, 20-40 ale edo hazi daude.>
www.euskonews.com

Cada vaina o baya tiene en su interior entre 20 a 40 granos o pepitas.
www.euskonews.com

More examples
*Examples are automatically obtained from dabilena

zorro (eu)

vaina (es)

Zorroak edo bainak bildu ondoren, aleak atera eta lurrean zabaltzen dira; estali, eta hiruzpalau egunez horrela utzi behar dira, hartzitzen hasteko. Ondoren, eguzkitan jartzen dira lehortzen, 80 bat kiloko zakutan sartu, eta txokolategileei bidaltzen zaizkie.>
www.euskonews.com

Tras la recolección de las vainas o bayas, se sacan los granos, que se extienden en el suelo, se cubren y se dejan así durante 3 a 4 días para que inicien la fermentación, tras lo cual se ponen al sol para que se sequen y posteriormente se envasan en sacos de unos 80 kilos, en los que se envían a los fabricantes chocolateros.
www.euskonews.com


Kakao-aleak kakao-zuhaitzen (theobroma cacao) zorroetan daude.>
www.euskonews.com

El grano del cacao se encuentra en la vaina del árbol del cacao (“theobroma cacao”).
www.euskonews.com


Zorro edo baia bakoitzaren barruan, 20-40 ale edo hazi daude.>
www.euskonews.com

Cada vaina o baya tiene en su interior entre 20 a 40 granos o pepitas.
www.euskonews.com

More examples
*Examples are automatically obtained from dabilena

zorro (eu)

vaina (es)

Zorroak edo bainak bildu ondoren, aleak atera eta lurrean zabaltzen dira; estali, eta hiruzpalau egunez horrela utzi behar dira, hartzitzen hasteko. Ondoren, eguzkitan jartzen dira lehortzen, 80 bat kiloko zakutan sartu, eta txokolategileei bidaltzen zaizkie.>
www.euskonews.com

Tras la recolección de las vainas o bayas, se sacan los granos, que se extienden en el suelo, se cubren y se dejan así durante 3 a 4 días para que inicien la fermentación, tras lo cual se ponen al sol para que se sequen y posteriormente se envasan en sacos de unos 80 kilos, en los que se envían a los fabricantes chocolateros.
www.euskonews.com


Kakao-aleak kakao-zuhaitzen (theobroma cacao) zorroetan daude.>
www.euskonews.com

El grano del cacao se encuentra en la vaina del árbol del cacao (“theobroma cacao”).
www.euskonews.com


Zorro edo baia bakoitzaren barruan, 20-40 ale edo hazi daude.>
www.euskonews.com

Cada vaina o baya tiene en su interior entre 20 a 40 granos o pepitas.
www.euskonews.com

More examples
*Examples are automatically obtained from dabilena

zorro (eu)

vaina (es)

Zorroak edo bainak bildu ondoren, aleak atera eta lurrean zabaltzen dira; estali, eta hiruzpalau egunez horrela utzi behar dira, hartzitzen hasteko. Ondoren, eguzkitan jartzen dira lehortzen, 80 bat kiloko zakutan sartu, eta txokolategileei bidaltzen zaizkie.>
www.euskonews.com

Tras la recolección de las vainas o bayas, se sacan los granos, que se extienden en el suelo, se cubren y se dejan así durante 3 a 4 días para que inicien la fermentación, tras lo cual se ponen al sol para que se sequen y posteriormente se envasan en sacos de unos 80 kilos, en los que se envían a los fabricantes chocolateros.
www.euskonews.com


Kakao-aleak kakao-zuhaitzen (theobroma cacao) zorroetan daude.>
www.euskonews.com

El grano del cacao se encuentra en la vaina del árbol del cacao (“theobroma cacao”).
www.euskonews.com


Zorro edo baia bakoitzaren barruan, 20-40 ale edo hazi daude.>
www.euskonews.com

Cada vaina o baya tiene en su interior entre 20 a 40 granos o pepitas.
www.euskonews.com

More examples
*Examples are automatically obtained from dabilena

zorro (eu)

vaina (es)

Zorroak edo bainak bildu ondoren, aleak atera eta lurrean zabaltzen dira; estali, eta hiruzpalau egunez horrela utzi behar dira, hartzitzen hasteko. Ondoren, eguzkitan jartzen dira lehortzen, 80 bat kiloko zakutan sartu, eta txokolategileei bidaltzen zaizkie.>
www.euskonews.com

Tras la recolección de las vainas o bayas, se sacan los granos, que se extienden en el suelo, se cubren y se dejan así durante 3 a 4 días para que inicien la fermentación, tras lo cual se ponen al sol para que se sequen y posteriormente se envasan en sacos de unos 80 kilos, en los que se envían a los fabricantes chocolateros.
www.euskonews.com


Kakao-aleak kakao-zuhaitzen (theobroma cacao) zorroetan daude.>
www.euskonews.com

El grano del cacao se encuentra en la vaina del árbol del cacao (“theobroma cacao”).
www.euskonews.com


Zorro edo baia bakoitzaren barruan, 20-40 ale edo hazi daude.>
www.euskonews.com

Cada vaina o baya tiene en su interior entre 20 a 40 granos o pepitas.
www.euskonews.com

More examples
*Examples are automatically obtained from dabilena

zorro (eu)

vaina (es)

Zorroak edo bainak bildu ondoren, aleak atera eta lurrean zabaltzen dira; estali, eta hiruzpalau egunez horrela utzi behar dira, hartzitzen hasteko. Ondoren, eguzkitan jartzen dira lehortzen, 80 bat kiloko zakutan sartu, eta txokolategileei bidaltzen zaizkie.>
www.euskonews.com

Tras la recolección de las vainas o bayas, se sacan los granos, que se extienden en el suelo, se cubren y se dejan así durante 3 a 4 días para que inicien la fermentación, tras lo cual se ponen al sol para que se sequen y posteriormente se envasan en sacos de unos 80 kilos, en los que se envían a los fabricantes chocolateros.
www.euskonews.com


Kakao-aleak kakao-zuhaitzen (theobroma cacao) zorroetan daude.>
www.euskonews.com

El grano del cacao se encuentra en la vaina del árbol del cacao (“theobroma cacao”).
www.euskonews.com


Zorro edo baia bakoitzaren barruan, 20-40 ale edo hazi daude.>
www.euskonews.com

Cada vaina o baya tiene en su interior entre 20 a 40 granos o pepitas.
www.euskonews.com

More examples

Hitz-jolasa