Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es eu > fr eu > en

abakando

Partekatu sareetan:

  •  iz. (Zool.) bogavante (Homarus gammarus)

abakando *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...abakando Sueztitu oliotan abakandoen buruak kazola batean. Zatitu zerrenda estutan barazkiak, ju...


... bakailaoa eta, ondoren, sardinzarra, izokina, abakandoa , baleta eta itsas otsoa dira. Garrantzi...


...estea herritar normala, kritikariari aterako diote abakandorik onena, eta, gainera, besteari baino arreta gehixeago jarrik...


... antzeztutakoak gogoan prestatutakoa da platera. « Abakandoek gure tamaina balute...».


...ta erreboilo basatia, ganbak plantxan eta bertako abakandoa


Arroza abakandoarekin Osagaiak 2 abakando, 700 bat gramokoa ...


... busti gainetik. Otarraintxoen ordez, zigalak, abakandoak edo antzeko beste itsaskiren bat erabil daiteke, aurrekontu...


... utzi gero hozten uretan eta izotzetan. Kendu buruak abakandoei , eta gorde saltsarako. Ireki erdiz erdi abakandoak, atera o...


. Itsasontzian itsas aingirak, morenak, olagarroak, abakandoak eta otarrainak bizi dira. Inguruan, gehienetan...


...00 Albariño ardo botila izango dituzte. Donostian, abakandoa , otarraina eta olagarroa izaten dira gehien eskatzen diren ...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

abakando (eu)

bogavante (es)

Sukaldaritza klasikoa presente dago ere bai, eta garrantzia handia dauka gainera: betiko kroketak, arrain zopa, kokotxak, abakando egosi berria, Bilboko bakailaoak (pil-pila eta bizkaitar era), legatz frijitua piper gorriekin, txibiak tipularekin, azpizun errea, hazikontxoak, amamaren pastela… guretzat oso garrantzitsuak diren plater klasikoak dira.>
www.bilbaointernational20

La cocina clásica esta presente en Etxanobe con una importancia capital, las croqueta de siempre, la sopa de pescado, las kokotxas, el bogavante recién cocido, los bacalaos de Bilbao, pil pil y vizcaína, la merluza frita con pimientos rojos, los chipiorones encebollados, el solomillo asado, las mollejas, el pastel de mi abuela, son platos de la cocina clásica que para nosotros son muy importantes.
www.bilbaointernational20


Capa, abakando eta lore ondoarekin>
www.gastrofesta14

Capa con bogavante y fondo floral
www.gastrofesta14


Martxan jartzen gara abakandoarekin, burua kendu eta isatsa zuritzen dugu.>
www.gastrofesta14

Nos ponemos manos a la obra con el bogavante, le quitamos la cabeza y pelamos la cola.
www.gastrofesta14


Abakando arroza>
www.gastrofesta14

Arroz con bogavante
www.gastrofesta14


Aipatu beharrekoa da ere arroz eta pasten eskaintza berezia; horien artean ditugu, boletus rissottoa tomete lehor eta parmesano teilarekin; foie eta udare bottonea gazten saltsarekin; eta abakando arroza.>
www.gastrofesta14

También debemos destacar la oferta de arroces y pasta, entre la que encontramos el rissotto de boletus con tomate seco y teja de parmesano; el bottone de foie y pera con salsa de quesos; o el arroz meloso con bogavante.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa