Elhuyar Hiztegia

eu > es

aza

Partekatu sareetan:

  •  iz. (Bot.) col, berza, repollo (Brassica oleracea)

    aza-hazia baino txikiagoa: más pequeño que una pulga (que la semilla de una col)

    azak jorratu: escardar las coles



aza *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...aza narrasa. Mailuki landarearen antz handia du. Azen .: maillúki bédar ere bai...


Miranda de Azán Miranda de Azán Salamancako udalerria da. 2009ko urtarrilaren 1eko erroldar...


...los hombres sois iguales (Manuel Gomez Pereira) eta Go! azen (Jabier Elortegi eta Aitor Aranguren).


... ez da biziki ona gaurkoan, arroza, aza eta kroketa beganoak. Egunero begano jaten ...


. Orduan ez euan entremesik eta. orduan azak ipintzen zian...


...aurkeztu zuen talent-showa eta irabazleak "Go! azen 4.0" telesailean protagonista izatea zuen sari.


... filmaketak egiteko. Esate baterako, Go! azen telesaileko denboraldi batzuetako eszenak grabatu izan dira...


...anikoari buruz, 2007ko urriaren 9koa, 2010eko aza roaren 5ekoa, 2011ko urtarrilaren 29koa, eta...


Ta andik ikusi omen zutela " azari zar" ura neskatxaren etxera zeLorrela. "...


...ia eta barazkiak: liliazeak (porrua), kruziferoak ( aza , azalorea, brokolia, aza gorria, Bruselako azak, arbiak), u...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

aza (eu)

col (es)

Fruitu garratzak (kiwia, papaia, marrubiak, etab.) zitrikoak (laranja, pomeloa, limoia, etab.) barazkiak (mazpila, aza, piperrak, berroa, etab.) arkakaratsa, perrexila.>
usabalbuletina19

Frutas ácidas (kiwi, papaya, fresas, etc.) cítricos (naranja, pomelo, limón, etc.) vegetales (kiwi, acerola, coles, pimientos, berro, etc.) escaramujo, perejil.
usabalbuletina19


100 g aza kizkurra>
usabalbuletina19

100 g de col rizada
usabalbuletina19


6. Azen eta brokoloriaren zuztarrak eta ostoak ez erauzi haiek erabili aurretik.>
hondartza-buletina18

6. No arrancar antes de su uso los tallos y las hojas de las coles y el brécol
hondartza-buletina18


100 g aza kizkurra>
hondartza-buletina18

100 g de col rizada
hondartza-buletina18


Kale bereko Belfast establezimenduak Irlandako sukaldaritzaren lagina erakutsiko du Gaztedi pintxoarekin (ogia, tomate frijitua, saltxitxak, hirugiharra, aza eta patata purea).>
eh11kolore6

Su vecino de calle, el Belfast, nos presentará una muestra de la cocina irlandesa, con el pintxo Gaztedi (pan, tomate frito, patatas fritas, salchichas, bacón, col y puré de patatas). La taberna Rekalde (Aldamar, 1) ha investigado la cocina saharaui y nos deleitará con el pintxo
eh11kolore6

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

aza (eu)

berza (es)

Horrela, Gipuzkoako nekazarien oinarrizko jakia arto-ogia zen, eta horrez gain, neurri txikiagoan hala ere, gari-ogia, esnea, patata, gaztainak, babarrunak, babak, azak, urdaia, zezina eta sagarrak jaten zituzten, eta gazta ere bai, noski.>
www.euskonews.com

Así el campesino guipuzcoano se alimentaba fundamentalmente de pan de maíz, y en menor proporción de pan de trigo, leche, patata, castaña, alubia, haba, berza, tocino, cecina y manzana y queso, claro.
www.euskonews.com


Gure Gabon egunetan, honako hau izaten zen ohiko afaria: lehenbizi, baratxuriz eta olioz ondutako aza, nahiz eta Nafarroako zenbait lekutan kardua jartzen zuten azaren ordez; bigarrenez, (baliabide ekonomikoen arabera) bakailaoa edo bisigua erreta, bijilia-garaia zelako; postrera heltzean, berriz, gipuzkoarrok eta bizkaitarrok intxaur-saltsa aukeratzen genuen, baina Nafarroako zenbait tokitan kapoi-salda ezaguna (azukrea eta arbendolak zituena).>
www.euskonews.com

La cena tradicional de nuestra Nochebuena se componía generalmente del siguiente menú: de primer plato berza condimentada con ajos y aceite, que en ciertas zonas de Navarra se sustituía por cardo.
www.euskonews.com


Bakailao eta aza batera frijitzen ditugu, su eztian, behin eginak daudenean olioan bertan egoten utziz.>
www.gastrofesta14

Pochamos el bacalao en aceite con la hoja de berza y dejamos reposar un poco en el mismo aceite.
www.gastrofesta14


Ondoren, su txikian egosten dira hainbat orduz oliba olio apur batekin, eta azekin, Ibarrako piperrekin eta Goierriko odolki edo buzkantzekin batera ateratzen dira mahaira.>
www.turismoa.euskadi.net

Después, se cocina a fuego lento durante unas cuantas horas con un chorro de aceite de oliva, y se presenta acompañada de una buena morcilla de Goierri, guindillas de Ibarra y berza.
www.turismoa.euskadi.net

Ikusi adibide gehiago