Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

gaztanbera

Partekatu sareetan:

gaztanbera *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...gaztanbera . Gazta gogorrak, prozesatuak, krema-gaztak, gaztanbera eta jogurtak, ordea, kontsumi daitezke...


... "tvórog (творог)" ( gaztanbera ) eta "kefir (кефир)...


...halako batean—. Hainbeste propaganda gaztanbera horrekin, eta orain, justu horixe behar dugunean, horrenbes...


...ta zaharrak, gaztak, ogi berezi batzuk, mamia, gaztanbera kefirra, eta gainerako esnekiak, zainzuri eta melokotoiak.....


...zebiltzan ezkeroz, nik, berak lez egiteagatik, gaztanbera bati koska aundi bat egitea gertatu zitzaidan...


Jesus aurtxoa jayo zanean... a zer nolako gaztanbera egingo zuten esku abek, judu ayek ...


...a-krema eta txokolatedun tutuluak, anana naturala, gaztanbera eta kiwi-marmeladadun tarta.


... abilena > abÃlna, dituzte > zte, gaztanbera > gaztánbra...


...ak pegatinarako geratzen dira segidan eta malaletxeak gaztanberaren tenperaturara epeldu...


...eztia, kabiarra, haragia, gazta, perretxiko, gaztanbera , sagarra, marrubia eta antzekoekin betetzen dira...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gaztanbera (eu)

requesón (es)

Azukrea hedatu arte, gaztaina egosiak edo erreak gure etxeetako postrerik ohikoenak ziren (dietaren funtsezko osagaia zen gaztaina Euskal Herriko gune hezean), eta, egun berezietan, sagarrak ere erretzen ziren ogi-labean. Horiez gain, jakina, gazta, mamia, gaztanbera eta fruta ere ohiko postreak ziren.>
www.euskonews.com

(La castaña madera, el nabito tierra; yo deseo pan, vino y carne). Hasta la generalización del azúcar, las castañas cocidas o asadas era el postre más usual en nuestros hogares (la castaña formaba parte de la dieta esencial de la zona húmeda de Euskal Herria), mientras que en los días más señalados se asaban manzanas en el horno de pan, además, por supuesto, del queso, la mamia, el requesón y la fruta que han sido los postres cotidianos.
www.euskonews.com


Irabiatu bol batean gaztanbera, azukrea, esne-gain likidoa eta gatz pixka bat hagaxka baten laguntzarekin.>
www.hiru.com

Batir en un bol el requesón, el azúcar, la nata líquida y una pizca de sal con una varilla.
www.hiru.com


Gaztanberazko aparraAsteazkena, 2009ko Irailaren 30a>
www.hiru.com

Espuma de requesón mié, 30 sep 2009
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gaztanbera (eu)

cuajada (es)

Mendian oinez ibili, milaka urteko oihanean galdu, haritzen artean golfean aritu, zaldiz ibili edo gaztanbera (mamia) goxo horietako bat dastatu...>
turismodenavarra27

En qué lugar puede a la vez hacer senderismo, perderse en un bosque milenario, jugar al golf entre robles, montar a caballo o degustar una típica cuajada...?
turismodenavarra27


Eta bukatzeko, Ultzamako gaztanbera ospetsua egiteko prozesu tradizionala eta gaurkoa erakutsiko digute, eta horren txupito gozo bat dastatzeko aukera izanen da; gainera, hala nahi izanez gero, bertako dendako oroigarri bat ere eraman dezakegu, granjako produktuak nahiz bertako artisau-lanak saltzen baitituzte bertan.>
turismodenavarra27

Para finalizar, nos enseńan el proceso de elaboración tradicional y actual de la afamada cuajada de la Ultzama, de la que podremos degustar un delicioso chupito, y si nos apetece podremos llevarnos un recuerdo de su tienda que nos ofrece tanto productos de la granja como objetos de artesanía local.
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago