Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

cuajada

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gatzatu (eu)

cuajada (es)

Datorren larunbateko nekazaritza ferian doako tailer bat izango da gatzatua egiten ikasteko>
www.elgoibar19

La feria agrícola del próximo sábado incluye un taller gratuito para aprender a preparar cuajada
www.elgoibar19


Gatzatu tailerrak otsaileko feria girotu zuen>
www.elgoibar19

El taller de cuajada animó la feria mensual de febrero
www.elgoibar19


Mami edo gatzatua egiteko, artzainak aurrez sutan ipinitako ofita edo silize harri bat sartzen zuen kaikuan, esne-harria alegia.>
www.euskonews.com

Para hacer la cuajada o “mamia”, el pastor introducía en el interior del “kaiku” una piedra ofita o sílice (la “esne-arria”, literalmente piedra de la leche) previamente puesta al fuego.
www.euskonews.com


Esaterako, pazko-jaietan oso ohikoa zen mamia edo gatzatua jatea. Tolosan, berriz, barraskiloak eta ogi-torradak jaten zituzten Ostiral Santuan.>
www.euskonews.com

Por ejemplo era muy popular el consumir en los días de fiesta de Pascua la cuajada, mamia o gatzatua y en Tolosa el Viernes Santo se tomaban antaño caracoles y torrijas.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gaztanbera (eu)

cuajada (es)

Mendian oinez ibili, milaka urteko oihanean galdu, haritzen artean golfean aritu, zaldiz ibili edo gaztanbera (mamia) goxo horietako bat dastatu...>
turismodenavarra27

En qué lugar puede a la vez hacer senderismo, perderse en un bosque milenario, jugar al golf entre robles, montar a caballo o degustar una típica cuajada...?
turismodenavarra27


Eta bukatzeko, Ultzamako gaztanbera ospetsua egiteko prozesu tradizionala eta gaurkoa erakutsiko digute, eta horren txupito gozo bat dastatzeko aukera izanen da; gainera, hala nahi izanez gero, bertako dendako oroigarri bat ere eraman dezakegu, granjako produktuak nahiz bertako artisau-lanak saltzen baitituzte bertan.>
turismodenavarra27

Para finalizar, nos enseńan el proceso de elaboración tradicional y actual de la afamada cuajada de la Ultzama, de la que podremos degustar un delicioso chupito, y si nos apetece podremos llevarnos un recuerdo de su tienda que nos ofrece tanto productos de la granja como objetos de artesanía local.
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

mami (eu)

cuajada (es)

Bada egin beharreko klasiko bat Iruńean: Alde Zaharreko pintxoak probatzea (+info), baina, baita ere, egile-sukaldaritza edo nortasun handiko sukaldeak ezagutzeko aukera ere izanen duzu. Ezin duzu alde egin Ultzamatik hango ezti gozoa eta etxeko mamia probatu gabe.>
turismodenavarra27

Un clásico imprescindible de Pamplona es irse de pinchos por el casco antiguo, pero también podrás aprovechar para conocer la cocina de autor y algunos de los fogones con más personalidad. De la Ultzama no te puedes ir sin probar su chuletón, su miel y su cuajada casera.
turismodenavarra27


Babarrunak, garbantzuak, txerrikumea, mamia eta beste produktu batzuk dituzu bertako gastronomia gozoaren osagarri; eta ospe handiko upategiko ardoak ere badira haiek irensten laguntzeko.>
turismodenavarra27

Las alubias, los garbanzos, el gorrםn, la cuajada y otros productos artesanos, conforman la rica gastronomםa de la zona, regada con los caldos de sus reconocidas bodegas.
turismodenavarra27


Hona hemen Pirinioetako jaki-edari gozo-gozoak; ehizakiak; txuletoia; izokin-itxurako amuarraina; esnekiak, hala nola mamia edo Erronkari zein Idiazabal Jatorri Deiturako gaztak; tututxoak; basoko zizak eta fruituak; sagardoa eta likorrak, bertako patxarana adibidez.>
turismodenavarra27

Carnes de caza, chuletón y trucha asalmonada, derivados lácteos como la cuajada o el queso de DO Roncal e Idiazábal, los canutillos, setas y frutos del bosque, sidra y licores como el oriundo pacharán, son algunos de los manjares pirenaicos.
turismodenavarra27


Azkenik, etxean egindako azkenburuko sorta ederrarekin egingo dugu topo kartan, horien artean, mamia, flana, natilak, arrozesnea edo Aldasoron betidanik egin izan duten gazta-tarta, betiko errezeta mantentzen du Juanjok.>
www.gastrofesta14

Por último, encontramos unos grandes postres caseros, de los de toda la vida, como la cuajada, el flan, las natillas, el arroz con leche o la tarta de queso del Aldasoro, que mantiene la receta original del bar.
www.gastrofesta14


Hori guztia Cafe de Marion bertan prestaturiko etxeko azkenburuko sorta eder batekin amaitu dezakegu, gure sukaldaritzako betiko azkenburukoak, besteak beste, pantxineta, gazta-tarta, pudina, mamia, yogurrak eta sagar tarta.>
www.gastrofesta14

Todo ello lo culminamos con una gran selección de postres caseros elaborados en el propio Café de Mario, postres tradicionales de nuestra cocina como la pantxineta, la tarta de queso, el pudding, la cuajada, los yogures y la tarta de manzana.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago