*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena
gazur (eu)
suero (es)
Proteinan aberatsak diren aukerak bilatu behar dira, azukre gabeko flana edo gazur-proteina hauts opiltsoak, etab., jan ondoren gozoz puztea ekiditeko.> usabalbuletina19
Hay que buscar alternativas con postres ricos en proteínas como el flan sin azúcar o las tortitas de proteína de suero en polvo, etc. para evitar inflarte a dulce después de comer. usabalbuletina19
Orea behar bezain trinkoa dagoenean, deposituko hodi batetik gazura kentzen zaio, eta, aurrez, iragazki batetik pasatzen da, pikorrik ez galtzeko.> www.euskonews.com
Cuando se estima que ya está suficientemente apelmazada la masa, por un conducto de la tina, se evacúa el suero líquido, pasándolo antes por un filtro para que no se pierdan gránulos. www.euskonews.com
Garai batean, gazur hori txerriei ematen zitzaien, janaritzat.> www.euskonews.com
Este suero antiguamente se daba a comer a los cerdos. www.euskonews.com
Bere gainean, berriz, zimitza ipintzen da, gazta egiten den artean. Horrela, gazura jatorrizko ontzira erortzen da.> www.euskonews.com
Kartola”: tabla con perforaciones que se colocaba sobre la “abatza” y sobre ella la zimitza mientras se hace el queso, de forma que el suero vuelve a caer el recipiente original. www.euskonews.com
Ikasketak amaitu ondoren elikadura-produktu berriak garatzeko I+G zuzendariaren alboko izan nintzen. Urte haietan (1970) hasiberriak ziren gazura oinarri zuten zaporeztatutako irabiatuak, gel erako postreak, fruituekin koagulatutako esnezko gaztak, airearekin harrotuak etab. Erabilgarria ez den esnearen bidez kaseina pikortatua egiteko (HCL metodoa) prozesuan aro baten amaiera bizi izan nuen. Garai hartan baserrietan ia ez zuten hozkailurik erabiltzen, esne gehiena pegarretan jasotzen baitzen.> www.euskonews.com
Finalizados los estudios como adjunto al Director de I+D para el desarrollo de nuevos productos alimentarios. En aquellos años (1970) eran incipientes los batidos aromatizados a partir de suero, los postres gelificados, quesos de coagulación láctica con frutas y montados con aire etc. Asistí al final de una época en la elaboración de caseína granulada (método HCL) a partir de leches desechables; en aquellos tiempos prácticamente no existía el frío en las granjas, la mayor parte de la recogida se hacía en cántaras. www.euskonews.com
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena
gazur (eu)
suero (es)
Proteinan aberatsak diren aukerak bilatu behar dira, azukre gabeko flana edo gazur-proteina hauts opiltsoak, etab., jan ondoren gozoz puztea ekiditeko.> usabalbuletina19
Hay que buscar alternativas con postres ricos en proteínas como el flan sin azúcar o las tortitas de proteína de suero en polvo, etc. para evitar inflarte a dulce después de comer. usabalbuletina19
Orea behar bezain trinkoa dagoenean, deposituko hodi batetik gazura kentzen zaio, eta, aurrez, iragazki batetik pasatzen da, pikorrik ez galtzeko.> www.euskonews.com
Cuando se estima que ya está suficientemente apelmazada la masa, por un conducto de la tina, se evacúa el suero líquido, pasándolo antes por un filtro para que no se pierdan gránulos. www.euskonews.com
Garai batean, gazur hori txerriei ematen zitzaien, janaritzat.> www.euskonews.com
Este suero antiguamente se daba a comer a los cerdos. www.euskonews.com
Bere gainean, berriz, zimitza ipintzen da, gazta egiten den artean. Horrela, gazura jatorrizko ontzira erortzen da.> www.euskonews.com
Kartola”: tabla con perforaciones que se colocaba sobre la “abatza” y sobre ella la zimitza mientras se hace el queso, de forma que el suero vuelve a caer el recipiente original. www.euskonews.com
Ikasketak amaitu ondoren elikadura-produktu berriak garatzeko I+G zuzendariaren alboko izan nintzen. Urte haietan (1970) hasiberriak ziren gazura oinarri zuten zaporeztatutako irabiatuak, gel erako postreak, fruituekin koagulatutako esnezko gaztak, airearekin harrotuak etab. Erabilgarria ez den esnearen bidez kaseina pikortatua egiteko (HCL metodoa) prozesuan aro baten amaiera bizi izan nuen. Garai hartan baserrietan ia ez zuten hozkailurik erabiltzen, esne gehiena pegarretan jasotzen baitzen.> www.euskonews.com
Finalizados los estudios como adjunto al Director de I+D para el desarrollo de nuevos productos alimentarios. En aquellos años (1970) eran incipientes los batidos aromatizados a partir de suero, los postres gelificados, quesos de coagulación láctica con frutas y montados con aire etc. Asistí al final de una época en la elaboración de caseína granulada (método HCL) a partir de leches desechables; en aquellos tiempos prácticamente no existía el frío en las granjas, la mayor parte de la recogida se hacía en cántaras. www.euskonews.com